BRANN - ROSENBORG 1-4:

BERGEN(Nettavisen): Det var duket for toppkamp i Tippeligaen søndag kveld da Rosenborg gjestet Brann i Bergen.

Brann, som var ubeseiret hjemme denne sesongen, fikk imidlertid en fotballeksjon av trønderne på eget gress.

Selv om Rosenborg-trener var fornøyd med resultatet og spillet i kampen, var det én situasjon som gjorde treneren opprørt etter kampen.

- Hadde det i bakhodet
Grunnen var Birkir Mâr Sævarssons brutale takling på Rosenborgs stjerneskudd Nicki Bille Nielsen etter 78 minutter. Hele Rosenborgs benk var raskt på bena og ønsket at Branns islending skulle få sitt andre gule kort. Det fikk han ikke av dommer Tommy Skjerven.

- Jeg ser den taklingen og det er brutalt spill. Dommerne lover før sesongen at dem skal slå ned på slike taklinger, men så gjør dem det ikke, forteller en oppgitt RBK-trener.

- Er taklingen alene grunn til å gi et direkte rødt kort?

- Den er til dels lyserød. Det er utrolig at han ikke fikk gult engang, fortsetter Hansen til Nettavisen.

RBK-treneren mener dommeren hadde i bakhodet at Sævarsson fikk et noe billig gult kort litt tidligere i omgangen.

- Den var litt vill
- Jeg er opptatt av å beskytte mine egne spillere. Det er en helt meningsløs takling på 3-0. Rullegardinen gikk ned, sier en opprørt RBK-trener.

Selv sier Bille Nielsen følgende om taklingsforsøket:

- Den var litt vill. Jeg var i ingen farlig situasjon da taklingen kom, og det sto 3-0. Det skulle bare være stille og rolig, sier Bille Nielsen til Nettavisen.

Heldigvis kom dansken fra situasjonen, helt uskadet.

- Det gjorde veldig vondt, men jeg har fått noe kompresjoner på det.

- Kunne ødelagt karrieren
Men det hele kunne gått langt mindre smertefritt påpeker Hansen.

- Det der er en sånn takling som kunne ødelagt karrieren hans, sier RBK-treneren, til Nettavisen.

Brann-trener, Rune Skarsfjord, tok sin egen spiller i forsvar når Nettavisen konfronterer ham med situasjonen like før slutt.

- Det er en tøff takling. Han kunne kanskje fått rødt kort. Vi har sett det har blitt gitt på det før. Men i England hadde han sikkert fått applaus fra tribunen og ekspertene i Sky Sports for den, sier Brann-treneren til Nettavisen.

Skarsfjord påpeker at dagens dommer Tommy Skjerven ikke hadde sin beste dag på jobben, og mener Brann skulle hatt et frispark i forkant av Rosenborgs 1-0 mål.

- Det blir litt underlig. Først dømmer han innkast og så frispark. Når han dømmer frispark, må det jo bli gult kort (til Sævarsson) for farlig spill, fortsetter Skarsfjord.

Birkir Mâr Sævarsson gikk ut bakveien fra Brann stadion og var ikke tilgjengelig for kommentar om episoden.

Effektive Rosenborg
Det var Rosenborg som skulle åpne showet i toppkampen på Brann stadion søndag kveld. Trønderne vant ballen foran Branns sekstenmeter etter 6 minutter. Dermed fikk Jonas Svensson fyrt av fra vel 18 meter.

Etter at ballen gikk via et Brann-bein, endte ballen hos Nicki Bille Nilsen som enkelt kunne ekspedere ballen i mål bak en utspilt Piotr Leciejewski i Brann-målet.

Med en så god og tidlig start fikk Rosenborg kampen inn i sitt spor. I andre omgang skulle imidlertid Rosenborg vise at det var klasseforskjell på lagene. Etter 53 minutter rundet Mike Jensen Leciejewski i Brann-målet og sendte hvittrøyene opp i 2-0.

Fire minutter senere økte Aleksander Søderlund til 3-0, før John Chibuike satte spikere i kisten med 4-0 bak en sjanseløs Leciejewski i Branns-målet. På overtid fikk Brann et trøstemål da Amin Askar banket ballen i mål fra 25 meter.