Gå til sidens hovedinnhold

Rumenerbande tatt for tyveriraid

Etter å ha stjålet en kaffepengene ombord på en ferge, har jakten på de seks rumenerne gått gjennom to fylker.

(iBergen.no) Like etter klokken 09.00 ble en bil med seks rumenske mennene stoppet på Festplassen i Bergen sentrum, mistenkt for å være fergetyvene.

Mennene skal ha stjålet en kopp med kaffepenger fra de ansatte på fergen mellom Lavik og Oppedal. Deretter kjørte mennene mot Bergen. Bilen blir også satt i sammenheng med et tyveriraid i Sogn og Fjordane.

- Vi ble oppmerksomme på bilen som sto på ved Festplassen med passasjerene stående på utsiden. Bilen og mennene ble sjekket. De vil bli dimmitert dersom alt er i orden, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Det var på fergen MF «Gloppen» at rumerne klarte å erte på seg fergebillettøren. I salongen på fergen står en pengekasse hvor passasjere nattestid legger penger når de forsyner seg med kaffe eller et rundstykke.

- Dette har fungert utmerket i alle år, basert på tillit. Det har skjedd før at noen har stukket av med penger, men disse folkene tok med seg hele kassen, forteller en ansatt på fergen til iBergen.no.

Til alt hell var det ikke de helt store summene i kassen, men handlingen har likevel provosert de ansatte på fergen.

- Rett og slett simpelt! Heldigvis har vi rutiner på at det ikke skal ligge så mye penger i kassen, og vi har rimelig god oversikt over hvem som reiser med oss om natten, sier fergebillettøren.

Torsdag ble Volvoen stanset i Førde da politiet oppdaget at det var sju personer i den femseters store bilen. Sjåføren ble bøtelagt og sendt til biltilsynet for en sjekk av bilen før de ble bedt om å returnere til Sverige.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis