MOLDE – TROMSØ 2-2

MOLDE (Nettavisen): - Rushfeldt er som Alan Shearer. Han er smart og flink i boksen, sier Solskjær om 38-åringen.

Det er mildt sagt en kompliment. Shearer scoret 283 mål på 559 ligakamper for Southampton, Blackburn og Newcastle. Han skjøt Blackburn til ligagull i England i 1995 med 34 seriemål den sesongen. Det er fortsatt målrekorden på én sesong i Premier League.

Tre minutter tok det for «Mål-Rush» å sende sitt Tromsø i ledelsen mot Solskjærs menn og bokføre sitt 164. tippeligamål. Og det var en klassisk «Rush»-scoring.

Spissen viste en kløkt og en målteft som bare en erfaren toppscorer kan da han lurte seg bak Magne Simonsen og headet ballen hardt i nettmaskene bak Espen Bugge Pettersen i Molde-buret.

Tidenes toppscorer
Nå er Rushfeldt bare tre mål unna fra å gå forbi Harald Martin Brattbakk som innehar rekorden på 166. Tippeligamål.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener det bare er snakk om tid før «Rush» blir Tippeligaens målkonge.

- Sigurd er snart tidenes toppscorer i Tippeligaen. Han scorer jo i hver kamp nå, sier Tromsø-sjefen.

- Fem scoringer er målet for sesongen. Da tar jeg rekorden, gliser Rushfeldt som med to mål på to kamper er godt i rute til å bli Tippeligaens ubestridte målgjører.

- Må være forsiktig
Men for å oppnå målet for sesongen, må Tromsø-veteranen ta visse hensyn med sin egen kropp. Etter litt over timen spilt mot Molde, byttet Rushfeldt seg selv ut.

- For å holde meg skadefri, må jeg være forsiktig når jeg spiller på gress. Etter en time er det nok for en gammel kropp, humrer målkongen.

Rushfeldt var godt fornøyd med det ene poenget mot Molde, selv om ikke Tromsø maktet å skape all verden offensivt.

- Vi skal være fornøyde med resultatet slik kampen ble. Det er lov og viktig å være effektiv og gjerrige som lag. Vi møter et lag som skaper mange sjanser mot oss, noe som er unormalt for oss, avslutter 38-åringen.

HTML EMBED