Gå til sidens hovedinnhold

Rushfeldt har bestemt seg

Først avgjorde Sigurd Rushfeldt kampen mot Lyn. Etterpå gjorde han det klart at han har avgjort sin fremtid i Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen). TIL-LYN 2-0.

Rushfeldt har gitt klubben svar på hvorvidt han vil forlenge avtalen med klubben, men vil foreløpig ikke røpe innholdet i svaret.

- Jeg har fått beskjed fra klubben og Kræmer (sportsdirektør Morten Kræmer) om å holde kjeft om dette frem til tirsdag, sier han.

Sjekk tabellen i Tippeligaen her.

- Vil prate mer
Rushfeldt og Morten Kræmer har litt ulike versjoner om hvor endelig svar som er gitt.

- Vi skal prate sammen mer på mandag, så får vi se hva vi blir enig om, sier Kræmer til Nettavisen, uten å ville røpe noe mer om innholdet i den beskjeden han har fått fra Rushfeldt.

- Rushfeldt virker kategorisk på at det ikke er noe mer å diskutere, og at det svaret han har gitt er endelig?

- Så enkelt er det ikke. Men jeg kan ikke gå inn i detaljene på samtalene, sier han.

- At dere har to forskjellige versjoner skaper ikke inntrykk av at dere er enig om forlengelse av kontrakten?

- Akkurat nå kan jeg ikke røpe hva vi har snakket om, og da må vi leve med spekulasjoner, er alt Kræmer vil si.

(Se sammendrag fra kampen i videovinduet under)

243085

- Vil legge ballen død
Rushfeldt selv poengterer at han i desember fyller 36 år, med alt hva det innebærer: At han må ta hensyn til hva kroppen hans tåler av treningsbelastning, og at det blir mindre sannsynlig å flytte andre steder for å spille fotball. Men ikke minst bidrar alderen til en rutine som gjør det vanskelig å lure ut av ham svar han ikke ønsker å gi.

- Vi skal offentliggjøre dette sammen, klubben og jeg. Jeg vil ikke røpe noe av dette her og nå - rett etter en kamp, sier Rushfeldt.

Forhistorien er imidlertid klar: I forkant av årets sesong viste flere klubber interesse for å hente Rushfeldt – ikke minst Brann. Tromsø nektet å gi slipp på ham, og innledet samtaler om forlengelse av kontrakten - en prosess som ikke endte i enighet. Siden har samtalene kommet i gang igjen, og funnet sin konklusjon. I alle fall fra Rushfeldts side.

- Ja, dette stemmer. Og det stemmer at vi har vært enig om å få lagt denne ballen død så raskt som mulig. Både for klubben og meg er det en fordel om vi slipper å dra dette i langdrag, sier Rushfeldt.

Ble historisk
Før Rushfeldt og Kræmer møter hverandre, kan de glede seg over at Rushfeldt med sin scoring mot Lyn gjorde slutt på en måltørke for et Tromsø-lag som frem til kampen mot Lyn var minstscorende i Tippeligaen. 2-0-scoringen til Rushfeldt gjorde ham dessuten historisk i Tromsø: Målet var hans 96. målet i offisielle TIL-kamper - og han passerte dermed Ole Martin Årsts gamle rekord.

- Hva betyr denne rekorden for deg?

- At jeg har 100 mål innen rekkevidde. Det skal jeg klare i løpet av sesongen.

- Du har 27 mål igjen til Harald Brattbakks rekord i antall scoringer i Tippeligaen...?

- Den blir litt verre å ta igjen.

- Men du har lyst på den?

- Ja, men tror jeg måtte ha kommet hjem til Norge litt tidligere om den skulle vært realistisk.

- Eller fortsette noen sesonger til?

- Det spørsmålet svarer jeg ikke på før tirsdag!

Sikter på topplassering
I mellomtiden kan alle med hjerte for Tromsø glede seg over at samarbeidet mellom fjorårets radarpar Rushfeldt/Morten Moldskred endelig strålte igjen - og at de to var involvert i begge scoringene. Moldskred var minst like lykkelig over scoringen til rekkekameraten som han ville vært om han hadde scoret selv.

- Ja, det er noe nytt for meg. Tidligere var jeg først og fremst gira på å score selv, men i dag var det vanvittig godt å se Sigurd omsette pasningen i scoring, sier Moldskred.

Rushfeldt håper seieren kan føre Tromsø til en plassering i toppen.

- Jeg sa før sesongstarten at vi burde sikte mot en plassering blant de fire beste. Om vi klarer det, vet jeg ikke, for serien er veldig jevn. Men jeg mener vi skal stå for denne ambisjonen, sier han.

Trener Steinar Nilsen snakker ikke så mye om tabellplassering som prestasjoner, men kunne glede seg over at laget hans ikke bare var Lyn overlegne i banespillet, men at dominansen også førte til målsjanser og uttelling.

- Det var selvsagt godt å få med seg. Jeg er glad for at Sigurd fikk scoringen sin, og at både han og vi andre slipper dette maset. Men det var ikke Sigurd som vant over Lyn. Det var vi som lag. I førsteomgangen var det muligens noe rusk i det defensive spillet vårt. Andreomgangen synes jeg vi var gode, rett og slett.

Det var en slukøret Lyn-trener Henning Berg enig i:

- I dag tapte vi for et bedre lag. Tromsø vant fortjent, sier han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken