Ttromsøs kamp mot Strømsgodset kommer for tidlig for kaptein Sigurd Rushfeldt, skriver Nordlys.

Egentlig skulle de vente til lørdag med å avgjøre hvorvidt TILs kaptein, Sigurd Rushfeldt, skulle bli spilleklar til søndagens toppoppgjør mot Strømsgodset på Marienlyst.

Men allerede fredag ble det klart at spissveteranen ikke rekker å bli frisk i tide.

I tillegg ønsker verken Rushfeldt selv eller trener Per-Mathias Høgmo å risikere at strekkskaden hans forverres ytterligere ved å la ham spille uten å være hundre prosent restituert.

For det skal spilles hele syv kamper i løpet av de tre neste ukene.

- Med den belastningen blir vi nok å rullere på stallen uansett, sier Høgmo til Nordlys.

Sendte pressen bort
Det var på trening tidligere i uka at Rushfeldt fikk føling med en strekk.

- Slikt leges ikke over natta, påpeker kapteinen.

Han understreker at det heller ikke blir aktuelt å bli med troppen til Drammen som en eventuelt reserve.

- Jeg må klare å trene for fullt om jeg skal bli med sørover, sa han til Nordlys torsdag. I dag ble det klart at det ikke blir mulig.

Høgmo valgte forøvrig å sende ut pressen på fredagens TIL-trening for ikke å avsløre lagtaktikk foran toppoppgjøret i Drammen.

- Ta ett år til
Storscoreren ligger som kjent bare to mål etter å passere Harald Martin Brattbakk som tidenes mestscorende i eliteserien. Og Rushfeldt har erkjent at det er rekorden som har vært den store motivatoren for å fortsette på toppnivå.

- Men etter årets sesong er det slutt, har han uttalt flere ganger.

Muligens skal han høre litt på sin lillesøster, Bjørgunn Rushfeldt, før han tar den endelig avgjørelsen om å legge opp. På VG Nett ber hun nemlig storebror ta ett år til på fotballbanen.

- Han har kropp som en 18-åring og er veldig seriøs i det han foretar seg. Holder han seg skadefri synes jeg han skal ta ett år til som spiller, sier hun.

Men det er nettopp en skade som setter ham ut av spill mot Strømsgodset. En kamp som søster Rushfeldt så frem til med blandede følelser.

Hun er nemlig samboer med Strømsgodsets trener, Ronny Deila.

Det spørs om ikke Godset blir hennes favoritt søndag når ikke storebror er på banen.

Denne saken er hentet fra Nordlys.