Gå til sidens hovedinnhold

Russebuksen er på igjen

Eili (19) er nå utskrevet fra sykehuset, og vil gjøre det beste ut av resten av russetiden.

(Rogalands Avis): Berekvam Tjørhom kom hjem fra Stavanger universitetssjukehus i går. Hun sitter hjemme på Godeset og tar det med ro. Det må hun også belage seg på å gjøre en del den kommende tiden.

- Jeg har fått beskjed om å ta det helt med ro i en uke, før jeg skal inn igjen på kontroll, sier Berekvam Tjørhom til Rogalands Avis.

Annerledes enn forventet
Forrige mandag ble 19-åringen skutt med paintballgevær. Hun sto på parkeringsplassen ved McDonald’s på Mariero da det ble skutt fra en forbipasserende bil.

Russetiden har blitt noe helt annet enn forventet.

- Jeg har gledet meg i hele 3. klasse til denne tiden, men fikk alt ødelagt da jeg ble skutt. Nå har jeg fått russebuksen på igjen og vil gjøre det beste ut av tiden som er igjen, sier Berekvam Tjørhom.

Hun får ikke lov til å lese, hoppe, løpe eller drikke alkohol, og må generelt ta det meget med ro.

- I verste fall er det fare for at netthinnen kan løsne. Derfor er jeg nødt til å ta det helt rolig, sier russejenta.

Hun er glad for å bli utskrevet fra sykehuset. I går formiddag var hun innom Sola videregående skole, hvor hun går siste året, og leverte sykmelding.

- Det var kjekt å treffe folk igjen, sier hun.

Nå satser hun på å gjøre det beste ut av russetiden.

- Jeg kommer til å selge billettene jeg har til russetreffet i Kongeparken, men satser på å kunne være med på skikkelig russefeiring 16. mai-helgen, sier Berekvam Tjørhom.

- Dumt de ikke har meldt seg
Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

- Jeg synes det er dumt de ikke har meldt seg. Jeg har hørt rykter om hvem som har gjort det, men vet ikke om det stemmer. Ryktene går på at det er to personer som er russ som står bak skytingen, sier hun.

Denne saken er levert av Rogalands Avis.

Kommentarer til denne saken