Gå til sidens hovedinnhold

Russejente bodde med drapsmann

Jenta (19) endte på krisesenter, skamslått og med en åtte måneder gammel baby.

(iBergen.no) Iraneren drepte sin samboer og brente liket på Vestlandet. Det sonet han fem år for. Etter at han kom ut av fengselet fortalte han russejenta at han drev modellbyrå, og at han var en 31 år gammel greker.

Voldelig, sjalu og manipulerende
Den vakre, høyreiste 23-åringen fortalte en rystende historie i Bergen Tingrett om hvordan hun helt uvitende ble sammen med, delte leilighet med og fikk barn med den 45 år gamle drapsmannen.

Han var voldelig, sykelig sjalu og manipulerende og bvrukte seksualisert vold jevnlig. Til slutt mistet hun all kontakt med venner og familie. Først da hun endte på krisesenter i april 2007 sammen med sin åtte måneder gamle datter, var marerittet over.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne være så dum. Jeg skulle hørt på min far, sa jenta i retten. Her kunne hun fortelle om flere episoder av voldtekter av forskjellige former med stikkvåpen ved tiltaltes side som trussel. Og ved to anledninger skal han ha tiltvunget seg oral sex med en saks liggende under puten.

- Ved en anledning måtte jeg utføre oralsex på ham fordi jeg ønsket å leve en kveld til.

I tillegg tvang han jenten til å prøve kokain.

- Jeg røyker ikke en gang, Jeg ble sint fordi han haddet tatt det med inn i huset. Men etter en halv time ga jeg etter.Jeg var livredd, forteller jenten som forteller om trusler mot datteren om at hun ikke skal få se henne igjen.

Drev «modellbyrå»
Han traff russejenten på vinteren 2004/2005. Han fortalte henne at han drev modellbyrå og fikk henne med på en moteoppvisning på Torget Music Pub i Bergen. Etter det brukte han mye tid på henne.

- Jeg visste ikke hva han ville, om han ville hjelpe meg til å bli modell eller om det var meg han var ute etter. Han spurte om vi kunne bli sammen. Jeg sa nei. Da spurte han hva jeg trodde om ham. Han var ikke interessert i meg. Han kunne få hvem han ville, sa han.

- Jeg var totalt forvirret, fortalte den nå 23 år gamle arbeidsløse alenemoren.

- Vi ble sammen i slutten av russetiden, rundt 17. mai, fortalte hun.

Voldtok eks-samboeren
Hun fortalte at han tok henne med til et stort hus som han påsto var hans i en omegnskommune til Bergen.

Huset tilhørte i virkeligheten hans samboer på den tiden, en 55 år gammel dame som han er tiltalt for å ha voldtatt to ganger og er dømt for å ha svindlet for over 100.000 kroner.

I følge tiltalte var det i 45-åringens eks-samboers hus de første gang hadde sex sammen.

- Vi ble sammen etter den turen og han skaffet leilighet til meg hvor han også flyttet inn selv. Det var overraskende for meg, sa jenta i retten.

Var drapsdømt
Det var først da etterforskningen startet i september at hun fikk vite at han var dømt for å ha drept en tidligere samboer og for å ha brent liket i sjøkanten. Han fikk ni års fengsel og sonet rundt fem år av straffen.

- Første gang han banket meg var da noen guttekamerater ringte. Jeg hadde smilt til dem da jeg snakket i telefonen. Han slo meg i pannen. Deretter ringte han til en kamerat som han påsto var mafia. Forklarte at han levde som i «Gudfaren» og sa i telefonen til denne kameraten at jeg hadde vært hore på Balkan. Så tok han en kniv til halsen min og holdt meg fast. Jeg ble redd. Jeg trodde ham, fortalte hun.

Skulle selge henne
- En annen gang tok han meg i halsen og holdt meg opp mot veggen og sa han ville kvele meg. Så ba han meg kle av meg. Jeg ville ikke, men da kom han mot meg på en måte som gjorde meg redd. Jeg gjorde som han sa og la meg på sengen. Da ringte han til en kamerat og ba ham komme og voldta meg, sa hun i retten.

- Han ville selge meg. Han sa at han kunne få mye penger for meg. I telefonen ba han kameraten om å være snill, ikke voldelig. Det kom ingen og jeg vet ikke om det var noen i telefonen.

- Fare for samfunnet
Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen krever at mannen får forvaring med åtte års tidsramme og minst fem år. Han mener mannen er en fare for samfunnet.