Gå til sidens hovedinnhold

Russisk refs av Sverige etter bombe

Sveriges ambassadør i Moskva ble onsdag kalt inn på teppet til russiske myndigheter, etter at en svensk gruppe tirsdag sa det var de som sprengte en russisk ambassadebil i luften i Stockholm.

Gruppen Global Intifada sa tirsdag at det var de som sprengte ambassadebilen i luften litt etter klokka 16 tirsdag.

- Et vitne har sett en mann som slengte en pakke inn under bilen, sier Lars Marklund ved Normalmspolitiet til Expressen.

Inn på teppet
Russerne liker dårlig at deres materiell i Sverige utsettes for denne typen aksjoner, og onsdag ble Sveriges ambassadør til Russland kalt inn på teppet til viseutenriksministeren i Moskva.

I en uttalelse skriver russisk UD at de flere ganger har bedt svenske myndigheter øke sikkerheten utenfor den russiske ambassaden, men at svenskene har ignorert dette.

Terror
En talsmann for gruppen Global Intifada sier til Aftonbladet at angrepet var en protest mot Russlands blodige aktiviteter i Tsjetsjenia det siste tiåret.

Russiske myndigheter mener angrepet onsdag kan settes i forbindelse med at Sveriges Radio tidligere denne uken sendte et intervju med den tsjetsjenske terro-lederen Shamil Basajev, som blant annet sto bak gisselaksjonen i Beslan i fjor.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen