Gå til sidens hovedinnhold

Russisk skiskytter i dopinggarnet

Suspendert først et år etterpå.

Den russiske skiskytteren Alexander Loginov har trukket seg fra verdenscupåpningen i Östersund som følge av en positiv dopingprøve.

Det melder Russlands skiskytterforbund torsdag. 22-åringen avga positiv dopingprøve utenfor konkurranse allerede for ett år siden.

I november 2013 ble Loginov avkrevd prøve, men først nå blir han suspendert.

Det er ikke oppgitt hvilket stoff han har testet positivt på, eller hvorfor nyheten om den positive prøven kommer først nå.

Ny analyse

- IBU har gjennomført ny analyse av enkelte dopingprøver fra forrige sesong, noe regelverket gir oss tillatelse til. Foranledningen var at det fra høsten 2014 finnes nye metoder for å påvise forbudte midler, sa Det internasjonale skiskytterforbundets generalsekretær Nicole Resch i en uttalelse.

Hun understreket at en positiv A-prøve ikke nødvendigvis betyr at utøveren er skyldig, og hun ville ikke uttale seg om den aktuelle saken.

- Imidlertid suspenderes utøvere som avgir positiv A-prøve fra alle IBU-konkurranser mens saken behandles.

Kollen-kjenning

Loginov debuterte i verdenscupen med 5.-plass på sprinten i Holmenkollen 28. februar 2013. To dager senere fikk han sin første pallplassering med tredjeplass.

Den første seieren fikk han som del av Russlands stafettlag i et verdenscuprenn i Sotsji. Individuelt har Loginov fortsatt ikke vunnet, men han har tre pallplasseringer.

Han deltok i Sotsji-OL, men hevdet seg ikke i teten. Han var ikke med på det russiske seierslaget i stafett. I Holmenkollen i mars ble han derimot nummer to på jaktstarten.

Nå kan han bli fratatt alle plasseringer oppnådd etter den positive prøven i fjor høst. (©NTB)

Kommentarer til denne saken