Gå til sidens hovedinnhold

Russland kritiserer EU

President Medvedev reagerer på EUs sammenblanding.

Russland kritiserte tirsdag EU for å blande sammen avtalte forhandlinger mellom de to og konflikten mellom Georgia og Russland, melder CNN.

President Dmitrij Medvedev sier han synes det er trist at EU ikke har forstått årsakene til at Russland sendte styrker inn i Georgia, skriver BBC.

- Gisselsituasjon
Reaksjonen kommer etter at EUs ledere mandag ble enige om å utsette samtalene om et politisk og økonomisk samarbeid med Russland, så lenge russerne ikke respekterer våpenhvileavtalen med Georgia og trekker sine styrker tilbake.

Les også: EU utsetter Russland-samtaler

- Et partnerskap med EU bør ikke brukes som gissel i Georgia-konflikten, sa den russiske utenriksministerens talsmann, Andrej Nesterenko, melder AP.

- Fornuftig uten sanksjoner
Men Medvedev ser også positivt på standpunkter EU tok mandag.

- Først og fremst, og beklagelig, er at det ikke er forståelse for Russlands motivasjon for å svare på den georgiske aggresjonen mot Sør-Ossetia og å gå inn i Georgia, for deretter å anerkjenne de to republikkene som uavhengige, sa Medvedev, men la til:

- Et fornuftig, realistisk standpunkt ble tatt, etter at enkelte stater hadde luftet tanken om sanksjoner mot Russland, sa Medvedev, som kaller avgjørelsen en ansvarsfull tilnærming til Georgia-konflikten, melder Reuters.

Militærskip i Svartehavet
Russiske myndigheter veier også nå sine muligheter opp mot hverandre, etter at Nato har sendt flere skip til Svartehavet. Mandag kritiserte Russland skipene for å levere våpen til Georgia.

- Vi skjønner ikke hva amerikanske skip gjør ved den georgiske kysten, men det er et spørsmål om fintfølelse, en avgjørelse tatt av våre amerikanske kollegaer, sa statsminister Vladimir Putin tirsdag.

- I tillegg kan man stille spørsmål ved hvorfor nødhjelpen leveres av krigsskip, væpned med de nyeste rakettsystem som finnes, fortsatte Putin.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken