Gå til sidens hovedinnhold

Russland ute av Georgia

EUs utenrikspolitiske leder opplyser at Russland har trukket ut samtlige styrker fra Georgia.

- Jeg har den glede av å kunngjøre at EU-observatørene har bekreftet at russiske væpnede styrker har gjennomført den planlagte tilbaketrekningen fra områdene rundt Abkhasia og Sør-Ossetia, sier EUs utenrikspolitiske leder Javier Solana i en uttalelse fredag ettermiddag, melder Reuters.

Overholdt avtalen
Russland har inngått en avtale om å trekke ut samtlige styrker fra en buffersone i Georgia rundt utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia innen 10. oktober.

Rundt 200 EU-observatører fra 22 land er til stede i området for å se at Russland overholder avtalen. Våpenhvileavtalen ble forhandlet fram av Frankrike etter den ti dager lange konflikten mellom Russland og Georgia.

- Vi håper at tilbaketrekningen vil gjøre det mulig for at folk på flukt kan vende tilbake til sine hjem, og bidra til at leveforholdene vil normalisere seg i disse områdene, sier Solana.

8000 soldater i utbryterregionene
Russland sier de fortsatt vil ha utplassert 8000 soldater i utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia, som de har anerkjent som uavhengige stater.

Kampene i regionen brøt ut 7. august da Georgia sendte styrker inn i Sør-Ossetia i et forsøk på å gjenerobre utbryterregionen. Russland svarte med en omfattende militæroffensiv.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken