Gå til sidens hovedinnhold

Ruster mot ulykkeshelg

Utrykningspolitiet har alle tilgjengelige patruljer på veiene i forbindelse med ferieavviklingen.

- Disse helgene er det mer trafikk enn vanlig, og det er flere trafikkulykker sommerstid enn ellers på året, sier sjef i Utrykningspolitiet Odd Reidar Humlegård. Politiet regner denne helgen som den siste store helgen for sommerutfart, men Humlegård tror ikke det vil bli store trafikkproblemer.

- Hold køen
- Utrykningspolitiet vil satse på de mest utsatte strekningene, særlig E18 fra Oslo ned til Kristiansand og E6 nedover mot svenskegrensa, sier Humlegård.

- Disse veiene er ekstra belastet gjennom hele sommeren.

Utrykningspolitiet ber folk beregne god tid, holde køen, ta pauser og være uthvilt.

- De fleste ulykker skjer i forbindelse med forbikjøringer. Mye er gjort hvis man tar med den avslappede feriestemningen ut i trafikken, sier Humlegård.

Færre dødsulykker
Utrykningspolitiet oppfordrer også førere av campingvogner og tyngre kjøretøy til å se i speilet og slippe andre bilister forbi.

115 personer har mistet livet i årets sju første måneder. Det er 43 færre enn samme periode i fjor.

- Hvis denne utviklingen fortsetter ut året vil man kunne få det laveste antall trafikkdrepte siden 1955, sier informasjonsmedarbeider i Trygg Trafikk Annett Aamodt.

Mindre aggressiv kjøring enn tidligere år, prikkbelastningssystemet og bygging av midtrekkverk i veiene er ting organisasjonen trekker fram som mulig forklaring på den positive utviklingen.

Se oppdaterte veimeldinger for europa- og riksveier her.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken