Den norske landslagsbacken har for lengst gjort det klart at han forlater danske OB etter årets sesong. Telemarkingen ønsker seg til en større liga – og agent Stig Lillejord jobber hardt med å realisere akkurat det.

Overfor det danske nettstedet tipsbladet.dk røper sistnevnte at det er stor interesse for Ruud.

– Det er fortsatt litt tidlig i markedet, for ligaene rundt om i Europa er ikke avgjort, så vi må avvente situasjonen. Det er interesse fra mange hold, og det er flere klubber som følger Espen, sier han.

Fire aktuelle ligaer
Lillejord bekrefter også at man har klare tanker om hvor 30-åringens fotballkarriere skal fortsette.

– Vi sikter etter å få ham til Frankrike, Nederland, England eller Tyskland, sier han.

Noe mer konkret enn det har han imidlertid ikke å melde om i øyeblikket. Lillejord innser imidlertid at det ikke er realistisk å få en av storklubbene i de nevnte ligaene på banen.

Når en eventuell avklaring rundt telemarkingens fotballframtid kan foreligge er usikkert, men mye tyder på at brikkene kan falle på plass før hovedpersonen tar ferie.

– Vi vil gjerne ha en avklaring før Espen reiser på ferie, så vi håper det kommer noe på plass i løpet av den neste måneden, sier Lillejord.

Sier farvel til OB
At Ruud kan komme til å gjøre helomvending og forlenge med danske OB, synes helt uaktuelt.

– Med all respekt for Superligaen, så er Espen en kvalitetsspiller som har spilt i den danske ligaen i seks år til sommeren. Han har gjort sitt beste og vært én av ligaens beste backer i flere år. En spiller av hans klasse skal prøve seg på et nivå som er høyere enn Superligaen, og det vil han til sommeren, sier agenten.

Espen Ruud står med 181 Superliga-kamper for danske OB – som i øyeblikket ligger sjuendeplass i den danske ligaen. Også Mustafa Abdellaoue spiller for Fyn-klubben. (ANB)