Oslo (ANB): At Ståle Solbakkens FC København tar årets seriegull har vært klart i flere uker. Større spenning er det rundt hvem som kniper sølvmedaljene – og samtidig sikrer seg kvalifiseringsspill til høstens mesterliga.

Espen Ruud og lagkameratene i Odense har vært nærmest FCK de to siste sesongene – og sitter også i førersetet denne gangen. Mandagens 1-0-seier over Esbjerg åpnet et pusterom på fire poeng til forfølgene.

Nordmannen hevder han ser minimalt på tabellen – selv om det står mye på spill.

- Jeg ser sjelden på tabellen, men man vet når man har gjort det bra. Og selvfølgelig har vi en følelse av hvor vi ligger, sier han til klubbens hjemmeside.

Banens beste
Mandag ble landslagsbacken kåret til banens beste spiller mot Esbjerg av klubbens supportere.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Jeg er nok litt mer kritisk selv, for jeg synes at det gikk litt opp og ned. Men det var en del positive ting, smiler han.

Fem serierunder gjenstår i årets Superliga. Ruud og OB skal ikke ut mot noen av de tøffeste rivalene i kampen om den viktige mesterligaplassen. I nest siste serierunde venter imidlertid et FC København-mannskap som i øyeblikket leder serien med utrolige 26 poeng.

Espen Ruud ber lagkameratene fokusere på seg selv.

- Men vi må ta én kamp av gangen og prøve å vinne så mange som mulig. Vi har en del kamper på hjemmebane, og det er fantastisk å spille her på TRE-FOR Park, sier telemarkingen.

Holdt nullen igjen
OB-proffen kan glede seg over at forsvarsrekka han selv er en del av, har holdt nullen i to kamper på rad.

- Vi har jobbet hardt med det på trening, for å bli bedre og hindre motstanderne i å komme til sjanser. Det krever imidlertid at hele laget står godt, helt fra angriperne via midtbanen til forsvaret. Det er deilig at det vi har trent så mye på også fungerer i kampene, sier han.

29. mai avsluttes årets Superliga. En liten uke seinere skal Norge ut i viktig EM-kvalifiseringskamp mot Portugal. At Ruud er med i troppen, synes sikkert. Spørsmålet er om han får spille fra start så lenge landslagssjef Egil Olsen har en friskmeldt Tom Høgli disponibel.

Tromsø-backen var uaktuell mot Danmark sist, hvilket ga Ruud sjansen på høyrebacken. (ANB)