OB, med Espen Ruud og Atle Roar Håland med fra start, ledet 1-0 over Kjetil Wæhlers Aalborg etter 45 spilte minutter av eliteseriekampen mellom de to lagene på lørdag.

Så startet desembersnøen å falle over Odense, og kanskje var det kuldesjokket som frøs gjestene fra Nordjylland fullstendig til is.

I andre omgang var nemlig Aalborg knapt nok til stede i kampen, og lot vertene leke seg gjennom hele omgangen.

Målrush
Allerede fire minutter ut i omgangen la Hans Henrik Andreasen på til 2-0, etter at Peter Utaka hadde gitt hjemmelaget føringen midtveis i første omgang. Samme Utaka la på til 3-0 kort tid senere, mens Espen Ruud presenterte seg for alvor etter en times spill.

Den tidligere Odd-spilleren, som for dagen var å finne på høyrekanten, la på til 4-0, før han lot Henrik Toft få sette inn kampens femte mål bare to minutter senere.

Kvarteret før full tid fikk Ruud æren av å sette punktum med sin 6-0-scoring, noe som helt sikkert varmet OB-fansen i vinterværet på Fyn.

Kampen var for øvrig legenden Thomas Helvegs avskjed med dansk fotball.

Verdig punktum
Helveg debuterte for klubben helt tilbake i 1989, før karrieren fortsatte i Udinese, Milan, Inter, Norwich og Borussia Mönchengladbach. I løpet av karrieren rakk han å få med seg både Serie A-tittel og Champions League-seier med Milan, og ble også kåret til årets danske spiller i 1994.

I 2007 vendte Helveg tilbake til OB, men har de siste par sesongene måttet se at nettopp Espen Ruud har truet ham i posisjonen som høyreback.

Lørdag fikk han imidlertid spille hele kampen, og var også nest sist på ballen på Andreasens 2-0-scoring.

Med 6-0-seieren over Aalborg tar OB grep om andreplassen i den danske eliteserien, tre poeng foran Midtjylland og Brøndby, men med en kamp mer spilt.

Aalborg på sin side, som vant Superligaen så sent som i 2008, ligger helt på bunnen på tabellen.

København er suverene i toppen av tabellen, med hele 19 poeng ned til OB på andreplass.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED