Selskapet ønsker at de reisende skal gjør mest mulig av jobben selv før de går om bord på flyet. Glemmer du å ta med deg en utskrift av boardingkortet skal det etter planen koste deg dyrt, melder Aftenposten.

Beløpet betyr en økning av gebyret på 150 prosent i forhold til dagens nivå.

Vil skremme passasjerene
- Passasjerene må huske å sjekke inn før de kommer til flyplassen. Hvis ikke, må man ut med 40 euro. Om den summen ikke er nok, så høyner vi gebyret til 100 euro, sier Michael O'Leary til Irish Examiner.

Ifølge Ryanair-sjefen er avgiftsøkningen nødvendig for å minske andelen av passasjerer som kommer til flyplassene uten boardingkort.

Ryanairs informasjonsdirektør Stephen McNamara, hevder at 99,9 prosent av passasjerene har sjekket inn før ankomst flyplass. Det gigantiske gebyret vil være et tiltak for å sikre seg at absolutt alle gjør dette.

Mange gebyrer
Flyselskapet er allerede kjent for å ta høye gebyrer. Reisen er i utgangspunktet billig, men kan fort bli dyr om du kommer med bagasje som må sjekkes inn på flyplassen. Etter 1. oktober ble bagasjegebyret økt til over 300 kroner. Ett kolli nummer to vil koste over 700 kroner.

Gjør du innsjekkingen på nett blir prisene det halve.

Les mer: Bagasjen koster 300 kroner