- Været til uken ser generelt ikke særlig bra ut. Vi venter flere lavtrykk innover De britiske øyer og Skandinavia og Sør-Norge, sier Storm-meteorolog, Ina Ynnesdal Sulen, til Nettavisen søndag.

Dette betyr at det nok blir en del dager med nedbør.

- Østlandet kan være heldige å ligge litt i le for regnet, men det er uansett ikke noe tydelig finvær i sikte for noen steder i Norge den kommende uken.

Ingen norsk hetebølge
Söta bror kan derimot nyte sommerværet neste uke også. Men hetebølgen som er på besøk hos Sverige, Tyskland og Finland dropper Norge for denne gang.

- Den varme luften, som blant annet Sverige nyter godt av, har lagt et skille på grensen mellom Sverige og Norge, og i hovedsak ligger den øst og sør for oss.

- Men når kommer sommerværet tilbake til Norge?

- Det tør jeg ikke si akkurat nå. Så langt jeg kan se blir det ustabilt vær. Men torsdag er nok den dagen det kan bli forholdsvis bra i nordlige deler av Nordland, Troms og Finnmark, svarer Sulen.

- Hvor er det størst sjanse for å få sol denne uken?

- Om jeg må si en, så er det nok Nordland, Troms og Vest-Finnmark som har størst sjanse for sol. Men det betyr likevel ikke at de er en voldsom vinner. Vestlandet ligger nok dårligst an værmessig denne uken.

- Dra til Stockholm!
Meteorologens heteste råd til de som lengter etter sol og sommertemperaturer denne uken er rett og slett å sette nesa mot andre land. Hun har nemlig vanskelig for å kåre neste ukes værmessige vinner - i Norge.

- I Norge er det egentlig ingen værmessig vinner denne uken, men hvis jeg si én, blir det Nord-Norge. Kan jeg derimot velge i Skandinavia er Stockholm og Sør-Finland soleklare vinnere, ler meteorologen.

- Følg høytrykket, kryss grensen og dra til Stockholm, er meteorologens varmeste anbefaling.

Tordenskrall på Østlandet
Det norske søndagsværet har heller ikke vært preget av sommer og sol. Østlandet har hatt en god del tordenskrall søndag ettermiddag, og ifølge meteorologen har det også tordnet litt over Nordsjøen.

- Norge har sluppet unna det verste tordenværet i dag, men det er fortsatt muligheter for torden i Oslo-området utover kvelden.

Tordenværet er resultatet av sommerværet de siste dagene: Høye temperaturer og fuktig luft.

Ellers har det regnet over store deler av landet søndag. Og hardest har det gått utover Sør- og Østlandet som søndag våknet opp til en sterk kontrast fra sommerværet som har regjert hele uken. Bare Nord-Norge har hatt ganske fint vær, med sol og rundt 15 grader.

Varmest på Tafjord
Likevel er det fortsatt varmere temperaturer i sør enn i nord, naturlig nok. Mens Nord-Norge får sola, får Sør-Norge de varmeste temperaturene.

Midt på dagen søndag var det 20 grader i Oslo, 24 grader i både Bergen og Trondheim, 12 grader i Tromsø, 14 i Bodø, 23 i Stavanger og 18 grader i Kristiansand.

Varmest søndag klokken 14 var Tafjord med 27,5 grader, mens Fruholmen fyr i Finnmark var kaldest med 9,3 grader. Nesten 20 graders forskjell altså.