Gå til sidens hovedinnhold

Så mange blir skadet av fyrverkeri

Se sjokktallene fra i fjor før du tenner på lunta.

(iOslo.no) 128 personer ble skadd og 23 bygninger fikk brannskader i Norge på nyttårsaften 2007. Nesten halvparten av de som ble skadd på fjorårets siste dag var under 18 år. De fleste personskadene var overfladiske brannsår, som mindre kutt og overfladiske øyeskader, men det ble også registrert alvorlige øyeskader, sterke forbrenninger og ødelagte hender/fingre.

Sjekk Brann og redningsetatens fyrverkerivett (Ekstern lenke).

To av tre skadde i fjor var ikke overraskende menn. En ting som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) vil ha bukt med i år er ikke-godkjent fyrverkeri. DBS har observert at trådløse avfyringssystemer for fyrverkeri selges på nettet.

- Bruk av trådløst avfyringssystem forutsetter at den som avfyrer selv er på god avstand. Dermed har man heller ikke kontroll over hvem som er i nærheten av fyrverkeriet, og for publikum kan antenningen komme som en overraskelse. Dermed er risikoen for skader og ulykker stor, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i DSB i en pressemelding.

Se skrekkbildene fra nyttårsaften 2005 her.

I Oslo blir det fire store offentlige fyrverkerier ved midnatt førstkommende onsdag. Disse blir i Frognerparken, på Ekebergsletta, ved IKEA på Furuset og et noe mindre på Ola Narr. Oslo kommune kommer til å bruke en million kroner på fyrverkeriet.

NB: Fra og med 2008 gjelder nye forskrifter for salg og bruk av fyrverkeri. Det innføres nå totalforbud mot raketter med styrepinne. Brudd på dette kan gi deg 7.000 kroner i bot.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial