Gå til sidens hovedinnhold

Så mange millioner har Bjørndalen tjent

Skiskytterlegenden har opparbeidet en solid formue i løpet av sin fantastiske karriere.

Ole Einar Bjørndalen er en av de virkelig store i norsk idrett.

Skiskytteren har vært i verdenstoppen i en årrekke og tatt med seg en rekke triumfer.

Bjørndalen har 6 OL-gull, 17 VM-gull og 94 verdenscupseiere, og regnes blant de beste vintersportsutøverne noensinne.

Tjent 5-6 millioner i året
Helt siden det virkelige gjennombruddet i 1998, da han tok sitt første OL-gull, har Ole Einar Bjørndalen også blitt et yndet sponsorobjekt.

På Bjørndalens offisielle hjemmeside er det listet opp 13 selskaper som skiskytterens partnere, og flere av disse er sponsorer.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Gyldne sponsoravtaler, kombinert med fantastisk innsats i løypa, har ført til at 38-åringen har en svært komfortabel økonomisk tilværelse.

Etter det NA24 erfarer, skal Ole Einar Bjørndalen i gjennomsnitt hatt en inntekt på 5-6 millioner i året siden 1998.

Formue på 70 millioner
På grunn av bonuser fra sponsorer skal skiskytterlegenden ha tjent mellom 60.000 og 90.000 på hver verdenscupseier, som han altså har 94 av. I tillegg kommer mindre bonuser fra andre- og tredjeplasser.

Selv om premiepengene har falt de siste to sesongene, skal sponsorinntektene faktisk ha økt. NA24 erfarer at Bjørndalen i år vil ha en inntekt på mellom 7-8 millioner.

38-åringen har investert noe av pengene. Han eier blant annet en storslått hytte på Beitostølen, og har eiendommer i Obertilliach i Østerrike og Toblach i Italia, der han bor store deler av året, sammen med sin kone Nathalie Santer.

Til sammen skal Ole Einar Bjørndalen ha en formue på rundt 70 millioner kroner.

- Utrolig sympatisk

Jacob Lund er tidligere sponsorsjef i DnB, og tar nå oppdrag på frilansbasis. Han mener Ole Einar Bjørndalens personlighet bidrar til at skiskytteren er så populær blant sponsorene.

- Han er utrolig sympatisk, og er ikke noen medieshowmann - han er ikke noen klovn, sier Lund til NA24, og trekker fram Bjørndalens arbeidsmoral.

- Han har jobbet ekstremt med seg selv, spesielt der han har forbedringspotensial. Han er blant de som har jobbet aller mest av dem jeg har jobbet med, sier Lund.

Da det ble bråk rundt Red Bulls sponsoravtaler med Petter Northug og Aksel Lund Svindal, uttalte Bjørndalen at Red Bull ikke ville passet blant hans samarbeidspartnere. Jacob Lund trekker fra Bjørndalens profesjonalitet.

- Han er kjent for å ha orden i hodet, slik at sponsoratene ikke blir støy. Støy i sponsoratene, fører til støy i hodet, noe som kan gå ut over konsentrasjonen, sier Lund.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken