Gå til sidens hovedinnhold

Så mye er din bolig verdt

Den siste måneden har boligprisene steget videre, men det er store variasjoner rundt om i landet. Sjekk hvor det er billigst og dyrest.

I løpet av februar har norske boliger blitt i gjennomsnitt 1,7 prosent dyrere, ifølge tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

Mest opp har det gått i Larvik, Sandnes og Trøndelag utenom Trondheim. Her har boligene steget tre prosent i pris i årets andre måned.

Dårligst gikk for leilighetseiere i Nordre Aker i Oslo, som hadde en stillestående verdiutvikling på sine boliger.

Oslo vest i pristoppen
Ikke overraskende er det dyrest å kjøpe boliger på Frogner i Oslo. I bydelen koster en leilighet gjennomsnittlig 38.900 kroner per kvadratmeter. Til sammenlikning var kvadratmeterprisen i februar i fjor 35.700 kroner.

Også St.Hanshaugen er på pristoppen, med en kvadratmeterpris på 35.800 kroner.

Utenfor Oslo er det Bergenshus og Årstad i Bergen som topper listen. Kvadratmeterprisen ligger på 27.500 kroner. Like bak er Bærum, Tromsø og Asker.

Billig i syd og øst
De billigste boligene i Norge finner du i Telemark og Hedmark utenom Hamar. Per kvadrat koster det henholdsvis 11.500 kroner og 13.500 kroner i disse områdene.

Trøndelag, Oppland og Østfold har også lave gjennomsnittspriser.

Her er oversikten:

For bydelene i Oslo er det leilighetsprisene som gjelder. Kvadratmeterprisene for resten av landet gjelder for alle boligtyper.

TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken