Ifølge Reuters skal hvert lag motta anslagsvis 57 millioner kroner bare for å ha spilt seg inn i det luksuriøse selskapet. Det er et noe høyere beløp enn i fjorårsesongens versjon av turneringen.

Økonomisk gullgruve
Det europeiske fotballforbundet (Uefa) offentliggjorde tallene tirsdag. Vinneren av årets Mesterliga er i tillegg garantert over 210 millioner før bonusene for seire i gruppespillet og TV-inntekter legges til.

Forrige sesong ble nesten 5,9 milliarder kroner delt ut blant deltakerklubbene. Regjerende mester Inter fikk ikke uventet mest av den potten med sine 384 millioner, hvorav over 154 millioner av disse var fra turneringens inntekter fra TV-rettigheter.

Uefa har lenge måttet tåle kritikk for at premiepengene øker forskjellene blant klubber i de nasjonale ligaene. Ifølge UEFA ble 30 millioner betalt ut til alle mesterligaklubbene som en bonus for deltakelsen, mens det i tillegg fordeles 4,3 millioner på hver klubb for hver enkelt kamp i gruppespillet.

Økning
Dette garanterer en økning på omtrent 800.000 kroner per lag sammenlignet med forrige sesong. Klubbene vil også kunne huke inn 6,3 millioner for hver seier, og halvparten for å spille uavgjort.

De som tar seg videre fra gruppespillet kan innkassere 23,6 millioner til for plass åttedelsfinalen. Deretter øker de neste bonusene til 26 – og 33 millioner for å spille seg til henholdsvis kvartfinale og semifinale.

Vinnerne av finalen på Wembley 28. mai vil ifølge Uefa motta ytterligere 70 millioner, mens 44 millioner går til taperne.

Til sammenligning fikk de 20 klubbene som spilte i siste kvalikrunde til turneringen om lag 16,5 millioner kroner.

Spill direkte på langoddsen her:

HTML EMBED