GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er den danske avisen business.dk. som har regnet ut hvor mye penger den levende golflegenden har tjent på å slå en ball som ligger stille.

NA24 - din næringslivsavis

Bare i år har Tiger håvet inn 9,9 millioner dollar i rene prispenger. De 55 offisielle turneringene i PGA-sirkuset tilsvarer 999 hull og en inntjening per hull på 10.000 dollar, eller 63.000 kroner.

Tigers samlede inntekter på PGA-touren de ti siste årene er i underkant av 400 milllioner dollar. Foruten dette får verdens beste golfspiller mellom én og to millioner dollar for å vise ansiktet sitt hver gang han spiller i Midtøsten, Japan og Europa.

Men de største pengene henter Tiger inn på sponsoratene fra blant annet Nike, Accenture, American Express, Buick og EA Sports. Det gjettes på at disse summene ligger på mellom 80-100 millioner dollar årlig, ifølge den danske avisen.

Så dersom dette regnes sammen viser det seg imidlertid at den unge, men legendariske golfspilleren har håvet inn rundt 100.000 dollar, eller 630.000 kroner, per hull han har spilt i sin karriere, ifølge business.dk.