Gå til sidens hovedinnhold

Så rødt da City røk

Nå kan Manchester City like godt ta sommerferie.

MAN CITY - HAMBURG 2-1 (3-4 SAMMENLAGT): - Vi er stolte over innsatsen. Det var en stor kveld for oss, og vi leverte en skikkelig forestilling med vilje og tæl. Publikum kunne føle at noe virkelig spesielt ville skje, sa Citys manager Mark Hughes til ITV.

Det spesielle han snakker om, ble aldri mer enn en følelse av noe som kunne skje.

Hardt pressede Hughes og hans Manchester City trengte nemlig en tomålsseier mot Hamburg i returkampen for å gå videre til semifinale i uefacupen.

De to målene ble til tre da Paolo Guerrero sendte tyskerne i føringen etter bare 12 minutter.

Da så det mørkt ut.

Skapte spenning
Men Elano utlignet med et straffespark fem minutter senere, og traff tverrliggeren med et utsøkt frispark like før pause.

Og da Felipe Caicedo ga City ledelsen 2-1 tidlig i andre omgang, var den engelske klubben bare ett mål fra å få ekstraomganger.

Da så det lysere ut.

Helt til Richard Dunne ble utvist kvarteret før slutt. Citys kaptein feilvurderte situasjonen fullstendig, og fikk sitt andre gule kort for dagen da han taklet Paolo Guerrero, selv om Guerrero hadde spilt ballen for langt foran seg og ikke ville klart å nå den igjen.

Og da ble det svart.

Buet på Hughes
Hamburg roet ned tempoet etter dette, mens pulsen til Mark Hughes neppe hadde gått av at publikum nok en gang buet på ham. Denne gang fordi han byttet ut Elano seks minutter før slutt.

Hughes måtte tåle kraftig kritikk da han plasserte Robinho på innbytterbenken i forrige ligamatch, og ble også da buet på av Citys egen fans.

- Vi prøvde og prøvde og forsøkte å gjøre de rette tingene. Vi la press på backfireren deres, og de taklet det ikke. Hamburg er et godt lag og vi fikk det til å se ganske ordinært ut til tider. Dette er standarden. Vi må forsøke å holde den oftere, sa Hughes.

Uefacupexiten betyr at sesongen i praksis er over for Manchester City. Den engelske klubben ligger på ellevteplass i Premier League etter 32 av 38 serierunder, og bør unngå nedrykk med god margin.

Sjuendeplassen er for så vidt innenfor rekkevidde - men da må City begynne å vinne.

Umiddelbart.

Hamburg møter Werder Bremen i den ene semifinalen, mens Dynamo Kiev duellerer mot Shakhtar Donetsk i den andre.

Finalen spilles på Sükrü Saracoglu stadion i Istanbul 20. mai.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken