Fjellklatrerne Cecilie Skog (33), Øystein Stangeland (39) og Lars Nessa (29) har kommet fram til byen Skardu (2500 moh) i Pakistan. Et døgn har gått siden de forlot K2, fjellet der Rolf Bae har funnet sin grav.

I fjellbyen har Skog og de andre klatrerne tatt inn på hotell. Der har de blant annet møtt klatrerkollegaen Bjørn Sekkesæter.

- De har møtt hverandre og pratet litt. Bjørn sier hun er opp og ned i følelsene sine, en normal reaksjon etter en slik hendelse, sier pressetalsmann Simen Mørdre til Dagbladet.

Tidligere har Skog og de andre klatrerne fortalt at Rolf Bae snudde 25 minutter før de nådde toppen av K2. Cecilie Skog og Lars Nessa forsatte til toppen og ble de første nordmenn på toppen av verdens hardeste fjell.

På grunn av mange klatrere den aktuelle dagen, hadde det blitt store forsinkelser. Da Skog og Nessa var på vei ned hadde det begynt å bli mørkt. På vei ned hadde de tatt igjen Rolf Bae. Dette kan tyde på at Bae ikke var i form.

Etter å ha gått forbi ektemannen, så Skog at ektemannen ble borte.

- Det var mørkt da de klatret ned, og Cecilie har fortalt at hun hørte skredet komme og så var Rolfs lykt borte, sier Simen Mørdre til avisen.

I alt mistet 11 mennesker livet på K2 den natten. De norske klatrerne har billett hjem til Norge 15. august.