Gå til sidens hovedinnhold

Så seg selv i reprise: - Det var rett og slett flaut

Utslitt Emil Hegle Svendsen hadde tunnelsyn og så stjerner.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen gikk inn til en sterk sølvmedalje på herrenes normaldistanse under skiskytter-VM i finske Kontiolahti torsdag kveld.

Det var lite trønderen kunne gjøre med franske Martin Fourcade, som tok gullet.

Svendsen har slitt mye med sykdom den siste tiden og innrømmet overfor Nettavisen i dagene før VM at han var svært usikker på formen. Torsdag ga han i hvert fall absolutt alt.

- Flaut
Det var en preget og utslitt Hegle Svendsen som kom i mål på til beste tid så langt, men måtte snart se seg slått.

- Jeg er fornøyd. Dette var det beste jeg kunne få til. Jeg var forferdelig sliten. Jeg så meg selv i reprise på oppløpet og det var rett og slett flaut. Det var bare så vidt jeg kom meg over streken. Det var bra det ikke sto om sekunder, det hadde vært kjipt å se sekundene gå, sier Svendsen.

- Jeg var sliten, stiv og hadde tunnelsyn. Det kom opp stjerner foran øynene, sier han.

29-åringen skjøt fult hus og brukte de krefteten han hadde i sporet. Sølvmedaljen torsdag var Hegle Svendsens første medalje under det pågående VM i Kontiolahti.

- Tunge måender
Han innrømmer at tiden før mesterskapet har vært tung.

- De siste månedene har vært tunge. Jeg har vært syk to ganger og de løpene jeg har gått, har vært skikkelig ræva. Derfor er jeg fornøyd med å klatre opp på pallen nå, forteller han.

- Mange tror sikkert at kun gull er godt nok, når du har vunnet gull tidligere, men for meg har det vært noen tunge måneder med sykdom, da er ikke gull noen selvfølge, sier han videre.

Han mener det var lite å gjøre med vinner Martin Fourcade.

- Jeg hadde troen på gull en liten stund, men fikk beskjed ute i løypa om at det ble en kamp med Fourcade. Da jeg hørte at han hadde skutt fult hus, skjønte jeg at det ikke gikk, sier 29-åringen.

- Gode ski
I NRKs sending ble det spekulert i at Helge Svendsen hadde dårlige ski, siden han tapte så mye til franskmannen, men det avviser trønderen blankt.

- Jeg var bare veldig sliten. Det var tungt fra den siste halve kilometeren og inn. Jeg fikk «hammeren». Jeg følte skiene var gode og gled forbi de rundt meg. Det kan ikke ha vært problemet. Jeg tror Fourcade gikk jevnt over litt fortere og da blir det mye over 20 kilometer, mener Svendsen-.

Heller ikke storebror Morten Hegle Svendsen, som er smører for det norske laget, hadde fått noen tilbakemeldinger om at skiene var dårlig. Storebror hadde for øvrig bursdag torsdag.

- Vi har ikke gått så nøye gjennom det, vi fikk tatt en kjapp prat. Jeg fikk vite at det fungerte bra. Vi får ta en videre vurdering når jeg har fått pratet med alle gutta, sier storebror Svendsen-.

- Jeg er først og fremst smøresjef her, ikke storebror, men jeg ønsket meg 20 treff i bursdagsgave fra Emil og det fikk jeg, avslutter Norges smøresjef.

Kommentarer til denne saken