Gå til sidens hovedinnhold

Saddam gravlagt

Saddam Hussein ble gravlagt i sin fødeby Ouja utenfor Tikrit tidlig søndag.

Saddam Hussein ble gravlagt i sin fødeby Al Oudja i nærheten av Tirkit like før soloppgang søndag. Dermed ble Saddam gravlagt innen 24 timer etter sin død, noe som er en muslimsk tradisjon.

Saddam ble født i landsbyen Al Oudja utenfor Tikrit i 1937, og det er her hans klan «Albu Nasir» hører hjemme. Klanens leder, Ali al-Nida, bekrefter overfor Reuters at Saddam er sunket ned i jorden.

100 personer til stede
Hans to sønner Uday og Qusay, som ble drept under skuddveksling med amerikanske styrker i 2003, er også gravlagt på samme sted. Ifølge CNN var det rundt 100 personer som var til stede under begravelsen, blant annet flere familiemedlemmer.

- Saddam Hussein ble gravlagt i dag kl. 04.00 (02.00 norsk tid) på et sted som ble bygget under hans regime i sentrum av Al Oudja, sa et familiemedlem, Musa Faraj, til nyhetsbyrået AFP.

Bare timer etter henrettelsen natt til lørdag ble liket til Saddam fraktet i et amerikansk militærfly til Ouja og overlevert til lederne i Saddams klan Albu Nasir.

Mange rykter
Det siste døgnet har det svirret mange rykter om hvor Saddam skulle begraves. Like før han ble henrettet skal datteren hans ha uttrykket et ønske om å gravlegge ham i Jemen, men sent lørdag kveld opplyste flere nyhetsbyråer at Saddams familie ønsket å gravlegge ham i Ramadi.

Les også:Saddam Hussein 1937-2006

Det fryktes at Saddams henrettelse vil skape enda mer uro i Irak. Minst 72 mennekser har blitt drept i diverse bombeangrep i Irak i kjølvannet av Saddams død.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis