Gå til sidens hovedinnhold

Saddam kan få sone i Sverige

Sverige er rede til å la Iraks tidligere diktator Saddam Hussein sone en eventuell fengselsstraff i et svensk fengsel, sier statsminister Göran Persson.

- Det er et teoretisk resonnement, men svaret må bli ja, sier Persson til avisa Svenska Dagbladet på spørsmål om han kan tenke seg å la Saddam Hussein sone en fengselsstraff i Sverige.

- Dersom han skulle bli dømt til fengsel i en internasjonal domstol bærer vi samme ansvar som alle andre. Dersom vi kan ta imot ham, vil vi også gjøre det. Man kan ikke først kreve en internasjonal rettergang og så si at vi ikke kommer til å ta ansvar for det, sier Persson.

Han mener at det fortsatt er et åpent spørsmål om i hvor stor grad FN vil være innblandet i rettergangen om Saddam Husseins krigsforbrytelser.

- Jeg tror det blir en rettssak i Irak når det passer USA. Når de har tømt ham for informasjon og på et tidspunkt som er passende for amerikansk innenrikspolitikk, da blir det en rettssak i Irak. Og den kommer irakerne selv til å ta hånd om.

I dag sitter den tidligere bosnisk-serbiske presidenten Biljana Plavsic fengslet i Sverige, etter at hun ble dømt for krigsforbrytelser tidligere i år.

(NTB-TT)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen