OSLO ARBEIDERSAMFUNN (Nettavisen): Saera Khan (Ap) bestemte seg for fem uker siden å trekke seg fra sjette plassen på nominasjonslista til Oslo Ap på grunn av den betente mobilsaken.

Les: - Jeg beklager

Stortingsrepresentanten ble også sykemeldt, men tirsdag var hun tilbake, på møtet der hun egentlig skulle blitt renominert.

- Jeg har vært forberedt på dette, jeg trakk meg frivillig. Grunnen til at jeg er her, er at det er veldig hyggelig å delta på partimøter og jeg skal fortsatt sitte i ti måneder. Da blir det veldig feil å ikke være her, sier Khan til Nettavisen.

- I bedre form
Khan vil ikke kommentere mobilsaken, men hun gjør det klart at hun gleder seg til å komme tilbake til politikken.

- Jeg har vært sykemeldt i fem uker. Jeg er kommet meg i form, men er sykemeldt på ubestemt tid. Men jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg får lykkerus når jeg hører at Ap er oppe i 35 prosent på meningsmålinger, sier Khan, som har fått mye støtte fra blant annet velgere den siste tiden.

- Jeg hadde ikke klart å være her hvis jeg ikke hadde fått så mye støtte, smiler hun.

Innstillingen fra nominasjonskomiteen i Oslo Ap ble vedtatt uten endringer. Det betyr at Jens Stoltenberg topper Oslo Aps liste til stortingsvalget neste år. Deretter følger Marit Nybakk, Jan Bøhler, Jonas Gahr Støre, Marianne Marthinsen, Hadia Tajik, Håkon Haugli og Truls Wickholm. Oslo Ap har i dag seks stortingsrepresentanter.

Les også: Kuppløst i Oslo Ap

Det betyr at Stortinget neste år kanskje ikke blir så Blenda-hvitt som mange har advart mot.

- Veldig, veldig glad
Khan er fornøyd med resultatet.

- Det er fint at utenriksministeren fikk en sikker plass. Jeg er også veldig, veldig glad for at en ung kvinne med minoritetsbakgrunn har fått plass høyt på lista. Vi trenger kvinner med innvandrerbakgrunn og Hadia er kjempedyktig. Jeg ønsker henne lykke til.

Akershus Venstre hadde tirsdag også sitt nominasjonsmøte. Der ble Borghild Tenden enstemmig valgt på førsteplassen, mens eks-advokat Abid Raja vant kampvotering om andreplassen.

Les også: Raja vant overlegent