Gå til sidens hovedinnhold

Saksøker bestefar for 3,9 mill

Filmindustrien i USA saksøker en 67 år gammel mann fordi barnebarnet lastet ned fire filmer han allerede eide på DVD.

Å statuere eksempler har blitt viktig for filmindustrien i USA. De har lite til overs for at filmer blir lastet ned ulovlig fra nettet.

Angriper uvitende bestefar
Etter at filmindustrien oppdaget at en 12 år gammel gutt hadde lastet ned filmene The Incredibles, I, Robot, The Grudge og The Forgotten i desember, bestemte de seg for å kreve en erstatning på rundt 26.000 kroner.

Dette kravet gikk til bestefaren til gutten, som eide nettlinjen. Han gav beskjed om at han ikke hadde råd til å betale en slik bot, melder The Inquirer.

Eide film fra før
Gutten på 12 visste ikke at nedlastingen var ulovlig. Filmene ble slettet rett etter nedlasting, og gutten eide allerede alle filmene på DVD. Filmindustrien kan derfor neppe sies å ha vært utsatt for organisert kriminalitet.

Dette betydde derimot ingenting. I stedet for å droppe saken mot bestefaren, økte de innsatsen. Filmindustrien krever nå 600.000 dollar – rundt 3,9 millioner kroner.

Statuere eksempel
Kori Bernards i bransjeorganisasjonen MPAA, som står bak søksmålet, sier at filmindustrien vil at folk skal forstå konsekvensene av å være nettpirater. Det er åpenbart at den beste måten å gjøre dette på er å presse uskyldige besteforeldre til konkurs.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken