Gå til sidens hovedinnhold

Saksøker Løke for én million

Dansk håndball i harnisk over Norges stjernehåndballspiller.

Dansk håndball gjør nå felles front mot Norges Frank Løke og Det europeiske håndballforbundet (EHF) etter at spilleren underskrev kontrakt både med danske Skjern og kroatiske Zagreb.

Løke skal fremover spiller for Zagreb, regnet som en av verdens beste klubber.

- Vi stevner Frank Løke for 120.000 euro som erstatning for de tap vi vurderer saken vil koste Skjern over den treårsperioden som Løke har inngått kontrakt med oss, sier formann i Skjern Håndball Carsten Thygesen i en pressemelding.

Beløpet tilsvarer rundt 1 million norske kroner.

- Vil forderve håndballsporten
For en drøy uke siden ble det klart at Det internasjonale håndballforbundet utestenger Løke fra europacupspill i ni måneder, i tillegg til å gi ham en bot på rundt 85.000 kroner.

Den straffen synes dansk håndball ved Skjern, Det danske håndballforbundet og Divisjonsforeningen er alt for lav, og de bruker sterke ord i sine uttalelser.

- Vi er av den oppfattelse at så vel straffeutmålingen som den generelle saksbehandlingen er av en karakter som ikke bare er utilstrekkelig, men som også på det prinsipielle plan innebærer en latent fare for å forderve håndballsporten og etterlate klubbene rettsløse i forhold til inngåelse av kontrakter, sier de.

- Først får jeg straff fra EHF, deretter skal Skjern ta meg personlig. Jeg synes dette høres veldig urimelig ut, sier Frank Løke til VG .

Redd for presedens
Trekløveret er redd for at straffen vil legge retningslinjer for kommende saker.

- Konsekvensen av Løkes straff vil være en bombe for hele håndballsportens kontraktsbegrep. Hvis dette skaper presedens vil spillere fremover kunne underskrive flere kontrakter med flere klubber uten at det får nevneverdige konsekvenser. Det er fullstendig uholdbart, sier formann i Divisjonsforeningen Jens Christensen.

Anker dommen
I pressemeldingen tas det også kraftig til motmæle mot Zagrebs påstander i internasjonal media om at Skjern håndball har prøvd å presse den kroatiske klubben for penger.

- Påstandene er like umoralske som de er usanne, sier de.

EHFs tidligere straffeutmåling vil nå bli anket av Det danske håndballforbundet.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken