Gå til sidens hovedinnhold

Salg av angrepiller i taket

- Mange debuterte nyttårsaften, sier apoteker.

(iBergen.no): Etter nyttårsaften og andre store festdager er det alltid et stort trykk etter å få kjøpt nødprevensjon. Tallenes tale er klare. For uten store festdager er mandagen en god dag for salg av angrepillen. I tillegg bidrar studentenes bli kjent-uke til at kronene ruller inn. Fra første salgsdag i 2007, 2. januar, var det en solid økning i salget av angrepiller sammenlignet med i fjor.

- Mange unge jenter
- Da jeg var på jobb tirsdag var det merkbart mange unge jenter som kjøpte angrepillen. Flere ganger kom det to og tre jenter sammen som fniste og kniste. Det er tydelig at flere av dem hadde debutert. Det var jenter helt fra 14 års alderen og opp til voksne damer på rundt 50. Vi hadde forventet en del mersalg av angrepillen, forteller Eli Bjørke Hellerslien til iBergen.no. Hun er farmasøyt hos Apotek1.

Med et salg som bare øker og øker er hun ikke i tvil om at mange jenter bruker angrepillen som et rent prevensjonsmiddel. Noe hun fraråder.

- Det er tydelig at enkelte jenter bruker angrepillen bevisst som prevensjonsmiddel. Enkelte ganger kjenner vi igjen noen av jentene som har vært og kjøpt nødprevensjon flere ganger. Da prøver vi i stedet å oppfordre til å ta i bruk kondom eller p-pillen, forteller Hellerslien.

Apotek1-butikken på kjøpesenteret Galleriet har lært seg at det til enhver tid er viktig å ha tilstrekkelig med angrepiller. Derfor har de til enhver tid en solid buffer med angrepiller.

Feilbruk
- Det er alltid salg av disse tablettene. Spesielt merker vi det fra unge personer. Den hyppigste gruppen vi ser er dem mellom 15-20 år. Men også studenter er ofte innom. Jeg husker godt etter den bli kjent-uken på høsten, like etter den hadde vi veldig mange unge kvinner innom. Det er godt vi alltid har en buffer, sier Hellerslien.

Hun gjør også oppmerksom på at det forekommer en del feilbruk av tabletten og hun ber derfor jenter som tar angrepillen om å lese instruksene nøye. Et annet råd er ikke å bruke den mer enn én gang i måneden.

Det er ikke sikkert hvor mye mer Apotek1-kjeden tjente på salget av angrepiller i 2. januar i år enn i fjor, opplyser informasjonssjef Dag Helland om.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai