Gå til sidens hovedinnhold

Samba-festen er i gang

Hete samba-dansende brasilianere har inntatt Berlin i tusentall. Kroatiske fans setter også farge på hovedstaden.Følg Brasil - Kroatia direkte kl. 21LES: Carew: - Skulle ønske jeg var med

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Tarcisio og vennene hans har lagt årets sommerferie til Europa - nærmere bestemt til Tyskland og fotball-VM. Gjengen fra Sao Paolo i Brasil skal følge den store VM-favoritten rundt i Tyskland - forhåpentligvis helt til finalen i Berlin 9. juli.

- Vi skal være i Europa i en hel måned. Det blir en kjempeopplevelse. Vi storkoser oss her, sier han til TV 2 Nettavisen.

Sikker på seier
Billettene til kveldens åpningskamp mot Kroatia er selvsagt i boks. Ventetiden tilbringer brasilianerne i selskap med tusenvis av landsmenn - og folk fra en rekke andre VM-nasjoner - i Berlins sentrumsgater. Til den rytmiske lyden av sambatrommer danser svettende fotballfans i gatene, syngende på sitt lags kampsanger.

Tarcisio er sikker på brasiliansk seier i kveld. Og på at Brasil løfter VM-troféet på samme arena om noen uker.

- Brasil vinner 3-1 mot Kroatia. Ronaldinho, Kaka og Juninho scorer, spår brasilianeren.

- Og jeg er sikker på at vi vinner hele VM også.

Elsker Garrincha
- Hvem er favorittspilleren din?

- Av dagens spillere er det nok Ronaldinho, sier han. Men den store helten er en annen. En av de største legendene gjennom alle tider.

- Garrincha er den store helten min, sier Tarcisio og blir fjern i blikket.

Garrincha som, til tross for at han var født med et venstrebein som var bøyd innover og et seks centimeter lengre høyrebein som var bøyd utover, ble en av de største spilleren gjennom alle tider. Han scoret 232 mål på 581 ligakamper i Brasil, og vant VM med Brasil i 1958 og 1962. I 62 var han den store stjernen. Han døde fattig, alkoholisert og glemt i 1983, bare 49 år gammel.

Om Garrincha er den store helten og Ronaldinho favorittspilleren på dagens Brasil, har han ikke så mye positivt å si om Ronaldo.

- Jeg han liker jeg ikke i det hele tatt. Da forettrekker jeg heller Robinho.

Rød-hvit fest
Også de kroatiske supporterne setter farge på den tyske hovedstaden. Over alt ser en ser en de karakteristiske rød- og hvitrutede draktene, hattene og flaggene.

Andreas og hans tre kroatiske venner bor i Wien, men er alle født i Kroatia.

- Vi kjørte opp hit i går, og skal på kampen i kveld. Vi håper på seier, sier Andreas, men er ikke så alt for optimistisk.

- Det er jo den vanskeligste åpningskampen en kan få, men vi har rykte på oss for å være «giants killer», sier Andreas, og minner om at både Argentina og Tyskland tidligere har snublet mot Kroatia.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag