Det gikk ikke spesielt pent for seg forrige gang IA-avtalen og sykelønnsordningen ble diskutert, den gangen Gerd-Liv Valla satt som LO-leder - og klarte å tvinge regjeringen i kne.

Nå skal igjen IA-avtalen diskuteres, og Jens Stoltenberg har lenge hintet om den svenske syklønnsordningen, der en blant annet har standardperioder for sykefravær for forskjellige problemer.

Det har også blitt ymtet frempå at ordningen med full lønn under sykefravær bør endres, eventuelt innføre en ordning der de første sykedagene er uten lønn.

Valla er hissig
Gerd-Liv Valla holdt mandag et foredrag om arbeidsrett på Lillehammer, og der var hun svært klar:

- «Same shit, new wrapping». Jeg vil ikke bli sitert på det, for da blir det bare bråk, men jeg kan bruke det litt snillere keiserens nye klær, sa hun fra talerstolen, melder TV 2.

Mener Ap har kjempet mot tidligere
Valla mener nemlig at ordningen som Stoltenberg har snakket varmt om, ble fremmet av Bondevik-regjeringen i 2004, og da kjempet Arbeiderpartiet sterkt imot.

- Så er det jo Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg og Bjarne Håkon Hanssen som har snudd mest. Det er jo litt synd, når de bruker så hard argumentasjon mot et forslag som kommer fra Bondevik og så gjør de nå det samme selv. Da er det på godt norsk å møte seg selv i døra så det smeller, sa Valla til TV 2.

Avviser sykelønnskutt
Jens Stoltenberg tok mandag kveld til motmæle på Twitter og sin egen blogg - om enn ikke direkte på Vallas uttalelser.

«Retten til full lønn under sykdom skal ikke røres. Det er en rettighet vi har kjempet fram og som vi skal ivareta», skriver Stoltenberg.

Stoltenberg gjør det også klart at utgiftene til arbeidsgiverne heller ikke skal bli høyere.

Det kan derfor se ut til at IA-debatten denne gangen kommer til å handle om medmenneskelighet.

«Noe av det viktigste vi kan gjøre for å redusere sykefravær er å ha gode, inkluderende miljøer på arbeidsplassen. Det handler mer om oppmerksomhet og om å bry seg enn om skriftlige avtaler», skriver Stoltenberg.