Gå til sidens hovedinnhold

Sami (20) ble drept i Hareid

Det var den 20 år gamle Sami Milhem som ble drept i Hareid kommune fredag.

Politiet frigjorde navnet og offentliggjorde to bilder av avdøde søndag ettermiddag. Milhem er norsk statsborger, opprinnnelig fra Irak, og bosatt i Hareid kommune.

Samme dag har politiet gått fra dør til dør i nabolaget hvor han ble funnet.

Ved 14-tiden søndag avhørte politiet de nærmeste naboene ytterligere, melder TV 2. Politiet hadde på morgenen holdt et møte der de planla videre etterforskning av saken.

Den siktedes forsvarer Erling Flisnes hadde søndag formiddag ennå ikke snakket med 23-åringen som er siktet for å ha drept en mann på Bigset i Hareid kommune fredag.

– Jeg har ennå ikke snakket med min klient, men vil gjøre det så fort som praktisk mulig, sier Flisnes til NTB i 9.30-tiden søndag formiddag.

Den siktede er foreløpig ikke avhørt i saken.

Ny pressekonferanse

Sunnmøre politidistrikt opplyser at det vil bli holdt pressekonferanse på Ulstein hotell klokken 16 søndag ettermiddag.

Lørdag kveld var 30 vitner avhørt i saken, og politiet har i tillegg fått rundt 30 tips. Politiet opplyste videre om at det var flere personer til stede i boligen fredag kveld, men at det var usikkert om disse var til stede under selve drapshandlingen.

Politiet kunne heller ikke si noe om hvor mange personer det er snakk om.

Den siktede er etnisk norsk statsborger og har adresse på Sunnmøre. Mannen er dømt for vold i 2013 og grovt tyveri i 2012 i Nordland, hvor han kommer fra. Han er også tiltalt for knivtrusler, og denne saken skal opp i Salten tingrett i september, skriver NRK.

Fjernet liket

Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i en kommunalbolig på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag. Ifølge politiet var flere vitner til stede i leiligheten da mannen ble drept.

Leiligheten der den drepte ble funnet tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede.

Lørdag kveld visste politiet ikke noe mer om omstendighetene rundt eller motivet for drapet, opplyste fungerende politimester i Sunnmøre politidistrikt, Ingar Bøen.

Den drepte ble formelt identifisert i løpet av lørdag ettermiddag. Liket ble lørdag kveld fjernet fra boligen, men det var da uklart om det skulle fraktes til Ålesund eller Bergen for obduksjon.

En etterforskningsgruppe på 36 politifolk fra Sunnmøre politidistrikt og Kripos arbeider med saken. De ni etterforskerne fra Kripos bistår med taktisk og teknisk etterforskning og bidrar med å lete etter elektroniske spor. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken