Gå til sidens hovedinnhold

Sammen i «krigen mot terror»

- Vi skal vinne denne krigen sammen, erklærte USAs president da han besøkte Pakistan lørdag.

Da Bush besøkte Pakistan lørdag, var en av oppgavene hans å agjøre hvorvidt president Pervez Musharraf er like engasjert i krigen mot terror som tidligere, fortalte den amerikanske presidenten på en pressekonferanse lørdag.

- Han skjønner hva som står på spill, han skjønner ansvaret sitt, og han forstår behovet for å sikre oss at vår strategi kan overvinne fienden, sa Bush etter å ha møtt Pakistans president, ifølge AP.

Sikkerhetsoppbudet rundt president Bushs besøk har vært enormt. En amerikansk diplomat ble drept av en selvmordsbomer i den pakistanske byen Karachi for to dager siden. Det store flertall av innbyggerne i det muslimske landet var sterkt imot USAs kriger i Irak og Afghanistan. Det har vært en rekke voldsomme anti-vestlige demonstrasjoner i landet etter at Muhammed-karikaturene ble kjent, og flere mennesker er drept.

Verken Pakistan eller USA vil «gi seg i kampen mot disse drapsmennene», sier Bush.

- Vi vil vinne denne krigen, erklærte han.

Pakistanske myndigheter hevder de har arrestert omtrent 700 al-Qaida-mistenkte de siste fire årene, men det antas at ledende terrorister fremdeles er på frifot innen landets granser, kanskje til og med Osama bin Laden.

Musharraf sa han var glad drapet på den amerikanske diplomaten ikke hadde forhindret Bush' besøk, og bestyrket sitt lands støtte til USAs «krig mot terror».

Under møtet med Musharraf kom Bush også med dempede anmodninger om demokratiske reformer i Pakistan. General Musharraf tok makten i landet i et statskupp for syv år siden.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken