Sandberg sendte ut en beklagelse torsdag etter at han la ansvaret hos KrF for at unge mennesker knytter seg til terrororganisasjoner.

KrF-leder Knut Arild Hareide mente beklagelsen var halvhjertet og inneholdt så mange forbehold at han vanskelig kunne godta den. Det får Sandberg til å reagere.

– Dersom Hareide ikke er fornøyd med beklagelsen, så kan han heller selv skrive en formulering selv som jeg så kan vurdere – og skrive under på, slik at vi kan begynne å diskutere politikk, sier Per Sandberg til NRK fredag.

LES OGSÅ: Siv Jensen: – Sandberg har gitt sin beklagelse

LES OGSÅ: - Nå er det nok, Sandberg. Du må roe deg ned!

Noen timer tidligere gjorde han det klart overfor VG at han hadde beklaget, og dermed anså seg ferdig med saken.

«Jeg har beklaget. Jeg registrerer at Hareide ikke er fornøyd. Det respekterer jeg, men noen ytterligere beklagelse kommer ikke. Og selvfølgelig har jeg ingen ønsker eller behov for noen tilgivelse fra Hareide eller KrF», skrev han i en tekstmelding til avisen torsdag kveld.

Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra KrF-lederen.

Støttes av Tybring-Gjedde

Sandberg får fredag støtte av partifelle Christian Tybring-Gjedde, som mener at også KrF må ta sitt ansvar for innvandringspolitikken som er ført i Norge de siste 20 til 30 årene.

- KrF er ett av partiene som må ta ansvar for den uansvarlige innvandringspolitikken som har vært ført i Norge de siste 20-30 årene. Det betyr ikke at partiet har noe ansvar for ekstremisme. Det er det kun ekstremistene som har, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

- Det alle partier nå må ta innover seg, er at dagens masseinnvandring, uansett hvor velment, verken er økonomisk, verdimessig eller kulturelt bærekraftig. Politikken må legges om. Skipet er i ferd med å synke. Samtidig fortsetter orkesteret å spille. Jeg har sagt nøyaktig det samme i snart 15 år. Jeg har sågar skrevet en bok om det. Anbefaler alle å lese den, sier han videre.

Bondevik: - Illustrerer utfordringene

Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik kaller uttalelsene til Frps Per Sandberg «hårreisende».

Bondevik kommenterte fredag krangelen som har oppstått mellom KrF og Frp som illustrerende for utfordringer partiene har med samarbeidet.

– Det var jo ganske hårreisende. Jeg tror alle de som tidligere ikke måtte ha forstått hvorfor KrF ikke ville sitte i regjering med Fremskrittspartiet, de har forstått det nå, sier han til NRK.

– Det har vært en del synliggjøring av strømninger i Frp som vi har visst er der, og som nå har kommet opp igjen til overflaten, utdyper han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED