Gå til sidens hovedinnhold

Sang for fred i Colombia

Tusenvis av mennesker har masjert i Colombias byer for å kreve at Farc-geriljaen løslater alle sine gisler.

I Frankrikes hoveddstad Paris ledet den fransk-kolombianske politikeren Ingrid Betancourt en av mange demonstrasjoner mot den marxistiske kolombianske Farc-geriljaen. Betancourt, som selv har tilbragt mange år som gissel hos geriljaen, ber geriljaen om å slippe alle gislene fri.

Tusenvis av mennesker samlet seg nær Eiffeltårnet for å høre Betancourt tale. Betancourt ble befridd i en militær operasjon tildigere denne måneden etter seks år i fangenskap. Hun leste opp navn på mennesker som fortsatt holdes fanget av Farc og ba om at de blir satt fri.

- Vi vil ha frihet for alle, sa Betancourt på spansk ifølge BBC.

Samtidig marsjerte flere hundre tusen i Colombias hovedstad Bogota mot kidnappinger og for fred.Farc har ført en væpnet geriljakrig i 44 år og har fortsatt 700 gisler.

I byen Letizia startet startet popstjernen Shakira markeringen med å synge nasjonalsangen for president Alvaro Uribe. Uribe lovet å arbeide for at gislene skal settes fri.

Lignende demonstrasjoner fant sted i de fleste av landets over 1000 kommuner.

Hvorvidt Farc vil la seg bevege av demonstrantene er en annen sak. Tidligere denne uken kidnappet de ti personer på vei nedover elva Atrato i provinsen Choco.

Kommentarer til denne saken