ULLEVÅL (Nettavisen): Det er mørkt og mystisk. Du ser tatoveringer. En mann plukker søppel på tomme tribuner. Kampen er over.

Du ser fotballsko. Espen Ruuds intense blikk.

- Det var jo ikke sånn at jeg skulle gjøre noe spesielt. Jeg satt jo bare der. Jeg skulle snakke også, da, hviske litt dansk-norsk, men jeg vet ikke hvor bra det ble. Jeg skjønner i alle fall ikke selv hva jeg sier, forteller Espen Ruud til Nettavisen.

Lover å spre filmen
Vi snakker om hans skuespillerdebut. Espen Ruud er frontfigur i en reklamefilm som Canal 9 har laget for Superligaen. Det viser hvilken profil den 27 år gamle høyrebacken er blitt i dansk fotball (du kan se videoen her, men det krever registrering).

- Jeg tror ikke det er så mange som har sett den. Den har ligget på hjemmesiden vår, men jeg har ikke sett den noen andre steder. Jeg sier i hvert fall ikke at jeg har vært med. Vi får se om noen sier noe etter hvert, smiler den beskjedne landslagsspilleren.

Ruud vil kanskje ikke fortelle lagkameratene om skuespillerdebuten, men Nettavisen nøler ikke med å sladre. Vi ringte til Tore Reginiussen, som snart håper å være landslagsaktuell igjen selv.

- Jeg skal sørge for at det blir spredt videre i gruppen. Han skal nok få høre det. Man kan ikke la sånt gå upåaktet hen, humrer Reginiussen.

Ikke noe å falle tilbake på
Det er lenge til Espen Ruuds karriere tar slutt, men vi spør 27-åringen fra Porsgrunn om det ikke er betryggende å ha en karriere å falle tilbake på.

- Nei, det har jeg ikke. Det fikk jeg følelsen av da jeg var med på dette. Det er ikke noe å falle tilbake på, nei.

- Men at du blir profilert i en reklamefilm, tyder vel på at du er blitt en profil i Danmark?

- Jeg har det veldig bra der nede. Det har egentlig gått bedre og bedre for hvert år. Det siste året var mitt beste der nede, og det har startet ganske bra i år også, sier Ruud til Nettavisen.

Aktuell for startelleveren
Han er for øvrig mer aktuell enn normalt for startelleveren til Egil Olsen.

Drillo mangler Morten Gamst Pedersen, mens det er usikkert om John Arne Riise blir friskmeldt tidsnok til møtet med Island fredag kveld.

I tillegg er det en viss mulighet for at Tom Høgli må forlate troppen på grunn av en nært forestående fødsel.

Odense-profilen innrømmer at det er noe annet å være i landslagstroppen når sjansen for å få spille er stor, kontra det å være med når sjansen for å spille nesten er lik null.

- Man har en litt annen følelse hvis man vet at man har muligheten til å spille enn hvis man vet at man ikke har det. Men jeg har jo opplevd å få spille mens jeg trodde at jeg ikke hadde en sjanse.

HTML EMBED