Gå til sidens hovedinnhold

- Sannheten om Sven O.

Bestefar til Norges kommende tronarving skal få livet brettet ut mellom to permer. Ifølge forfatteren vil boken fortelle om en person langt fra Se og Hør-utgaven av Sven O. Høiby.

Sven O. Høibys egen bok om barnebarnet Marius ble lagt på hylla etter at kronprinsesse Mette-Marit uttrykte sterk misnøye med prosjektet. Nå har Sven O. Høiby igjen plukket opp pennen. Eller rettere sagt er det frilansjournalist Anette Gilje som skal skrive boken for Genesis forlag, men kronprinsessens far samarbeider om prosjektet for å få litt mer styring med innholdet, skriver Norsk Ukeblad i utgaven som kommer i butikkene mandag.

Arbeidstittelen til boka er foreløpig ”Fra puben til Slottet og tilbake”. Hva Slottet mener om prosjektet bryr hovedpersonen seg lite om.

- Nei, jeg har ikke spurt. Dette handler om mitt liv, så det kan de vel ikke mene noe om, sier Sven O. Høiby til Norsk Ukeblad.

Portrettserie
Boken kommer ut til neste år som en del av portrettserien til Genesis forlag..

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Skal du kjøpe boka om Sven O. Høiby?
Ja
Skal gi den bort som julegave
Nei
Vet ikke

Se resultat

- I år gir vi ut bøker om Kåre Valebrokk og Ludvig Karlsen i vår nye portrettserie. Neste år kommer boken om Høiby, sier forlagssjef Magne Lerø til TV 2 Nettavisen.

Ennå er det ikke satt noen utgivelsesdato for boken. Men forfatter Anette Gilje lover at boken ikke blir en samling skandalehistorier om kronprinsessens pappa.

- Mer nyansert
- Det inntrykket mediene har skapt av Sven O. Høiby gir ikke hele sannheten om ham. Jeg ønsker å gi et mer helhetlig og nyansert presentasjon av Høiby. Han har satt spor etter seg på flere områder og har en spennende historie å fortelle, sier Gilje til TV 2 Nettavisen.

Gilje holder kortene tett til brystet når det gjelder innholdet i boken, men sier at hun følger ham fra barneårene i Kristiansand til rollen han har i dag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis