Gå til sidens hovedinnhold

Sår tvil om «haikeren»

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Vitnene som observerte «haikeren» om lag en kilometer fra åstedet bare en time før drapet, er ikke sikker på om dette er den tiltalte.

Ingen av de tre vitnene som så det som til nå har vært antatt å være den drapstiltalte Øyfred Standnes, klarte med sikkerhet å si om dette var tiltalte da de så ham i retten tirsdag.

Dette kan slå beina under påtalemaktens forsøk på stedfeste Standnes til området nær drapstedet kort tid før Slåtten ble drept.

De tre vitnene, som stod utenfor utestedet Venecia i to biler ved 06-tiden søndag morgen, omtaler «haikeren» til å være i 30-40 årene. Et kjærestepar, som satt i den ene bilen, utelukker ikke at det kan ha vært Standnes, men tør ikke å svare sikkert.

Det tredje vitnet, en kamerat, var derimot mer usikker. Da aktor viste et overvåkingsbilde fra Shellstasjonen like ved, et bilde tiltalte selv mener å være av han selv, ble vitnet svært usikker.

- Gjenkjenner du denne personen fra denne morgenen?

- Nei, i grunn ikke. Vil ikke si noe sikkert, svarte vitnet.

Forsvareren til den drapstiltalte Øyfred Standnes sier til TV 2 Nettavisen i en pause i rettsforhandlingene at han oppsummerer de tre vitnemålene som at ingen er sikre på at «haikeren» er tiltalte.

- Dette faller godt sammen med det poenget mitt om at før Standnes ble pågrepet 7. oktober var det ingen vitner som hadde nevnt haikeren i avhørene. Men etter at bildet av min klient var på trykk i VG, fikk politiet flere henvendelser, sier Blikra til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren