Gå til sidens hovedinnhold

- Sarkozy uønsket ved Beijing-OL

Kinesiske medier mener den franske presidenten bør holde seg hjemme.

Kinesiske medier slår tilbake mot den franske presidenten Nicolas Sarkozy for hans holdninger til landets Tibet-politikk, melder Reuters.

Ifølge den statlige avisen China Daily kan Sarkozy forvente seg en kald skulder fra hjemmepublikummet om han bestemmer seg for å reise til De olympiske leker i Beijing. Avisen viser til en spørreundersøkelse ved et populært nettsted hvor 100.000 svar ble avgitt.

Ifølge 88 prosent av svarene ble presidentens kritiske bemerkninger om landets Tibet-politikk oppfattet som «svært uvennlige». Ifølge en tilsvarende andel av svarene, er ikke Sarkozy velkommen til å delta ved åpningsseremonien.

China Youth Daily skriver at franskmannen bør tolke svarene som en direkte oppfordring om å holde seg unna idrettsarrangementet. Mange kinesere har særlig tatt opptøyene rundt fakkelstafetten i Paris, ille opp, og flere har tatt til orde for en boikott av franske varer.

Frankrike tok tirsdag over presidentskapet i EU og Sarkozy har sagt at han vil bestemme seg neste uke om han skal reise til Kina. Først vil han vurdere utfallet av de planlagte samtalene mellom representanter for Tibets åndelige leder, Dalai Lama, og kinesiske myndigheter.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken