Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg sjokket Viking

Brian Deanes menn med seier mot storlaget.

SARPSBORG - VIKING 2-1:

Sarpsborg rykket opp til Tippeligaen før denne sesongen, og mange har vært spent på hva hovedtrener Brian Deane kan få til med sarpingene.

I seriepremieren mot Lillestrøm fikk Deanes menn med seg et heldig poeng. Mandag ventet Viking.

Og igjen viste sarpingene styrke. Laget tok ledelsen før pause, men Viking slo tilbake etter hvilen. Like etter ble Martin Wiig matchvinner for vertene.

- En god start
Dette betyr at Deane og hans menn har plukket fire poeng fra de to første kampene, og fortsetter laget i dette tempoet kan det bli en godt fotballår i Østfold.

- Det var en kamp med relativt få sjanser, hvor de få sjansene resulterer i mål. Vi burde nok skapt en del mer mot slutten, sier Sarpsborgs Øyvind Hoås til NTB.

Hovedtrener Brian Deane var også fornøyd med kampen mandag.

- Vi har fått en veldig god start på sesongen. Det er vi veldig fornøyd fordi det er veldig viktig. Målet vårt er å berge plassen, sier Deane til NTB.

Viking-trener Kjell Jonevret var av naturlige årsaker ikke like munter.

- Vi var ikke så gode i den første omgangen, men jeg føler at vi kom bedre med utover, sier svensken til NTB.

Brink med scoring
Første omgang var preget av en del slurv og dårlig spill, men det var Sarpsborg som hadde et lite grep om kampen.

Vertene holdt likevel igjen litt framover mot kontringssterke siddiser, noe som nok var smart.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Øyvind Hoås og Jerome Berthod skapte farligheter framover for hjemmelaget, men det måtte en dødball til, i det 42. minutt, for at Sarpsborg skulle ta ledelsen.

Islendingen Gudmundur Thorainsson slo inn og ved bakerste stolpe ventet Christian Brink. Han fikk hodet på ballen og satte den forbi Rune Almenning Jarstein i Vikings mål.

Dette var nok til at Sarpsborg gikk til pause med ledelse.

Viking mistet for øvrig viktige Indridi Sigurdsson med skade i første omgang. Veteranen ble erstattet av Christian Landu Landu.

To raske mål
Det skulle ikke gå lang tid av andre omgang før gjestene slo tilbake. Klokken viste 52 minutter da nevnte Landu Landu var sentral.

Innbytteren fikk stusset en corner videre til Jon Bödvarsson og islendingen fikk både tid og rom til å sette ballen forbi en sjanseløs Duwayne Kerr i vertenes mål.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig.

Bare tre minutter senere var Sarpsborg tilbake i ledelsen. Spissduoen Øyvind Hoås og Martin Wiig viste sine kvaliteter.

Store, sterke Hoås dro med seg flere spillere og fikk pirket ballen til kollegaen. Wiig dro deretter av to mann, før han satte ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Jarstein.

Dette klarte aldri Viking å svare på, selv om siddisene følte seg snytt for straffe i sluttminuttene. Vidar Nisjas skudd ble stoppet av en Sarpsborg-hånd i feltet.

Dommer Per Ivar Staberg var imidlertid uenig, og noen minutter senere blåste han av for full tid. Det betyr at Viking fortsatt står med tre poeng, mens Sarpsborg nå har fire.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken