Gå til sidens hovedinnhold

SAS-fly skulle vært stoppet

Nå skal samtlige SAS-maskiner kontrolleres.

Denne måneden starter arbeidet med å inspisere alle SAS-fly. Det skandinaviske samarbeidsorganet for flysikkerhet (OPS-utvalget) er verken fornøyd med opplæring av teknisk personell eller sikkerhetsrutiner, skriver Dagsavisen.

Fly som skulle stått på bakken er satt i trafikk. Det skal dreie seg om flere hundre slike flygninger det siste året, ifølge avisen.

I november fikk SAS en tre uker lang frist til å svare på hva de ville gjøre for å stoppe de bruddene på sikkerhetsreglene som OPS-uvalget hadde pekt på.

Leder i OPS-utvalget, luftfartsidrektør Heine Richardsen, sier til Dagsavisen at de ikke er fornøyd med svarene de fikk, verken når det gjelder årsaken til problemene eller hva selskapet vil gjøre for å hindre nye episoder.

- Tiltaksplanene er for lite detaljerte og konkrete. I tillegg vil vi ha deadlines for når de ulike tingene skal være på plass, sier Richardsen til avisa.

Innen 1. februar må SAS legge fram fullstendige planer for hvordan sikkerhetsarbeidet skal bedres.

Fra før er det kjent at sikkerhetsreglene er brutt når det gjelder SAS' langdistansefly Airbus 330 og 340. Også rutefly av typen MD 80 - som benyttes på ruter mellom Oslo og andre skandinaviske storbyer - har fløyet i strid med reglene, skriver Dagsavisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis