Gå til sidens hovedinnhold

SAS-kaos rammer flere tusen

Flere tusen passasjerer er berørt av det enorme sykefraværet blant SAS-pilotene, men SAS Braathens vet fortsatt ikke hvordan flytrafikken vil være i kveld og i morgen.

Over 70 av 400 flyavganger på mandag er så langt innstilt. SAS Braathens frykter flere innstillinger, men vet fortsatt ikke noe om hvordan flytrafikken vil være til kvelden og morgendagen.

- Vi forsøker alt vi kan for å avhjelpe passasjerene ved å booke dem om til andre fly. De som har flyginger i dag og i morgen kan booke om til en annen dag, sier Seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens til TV 2 Nettavisen.

SAS Braathen vet fortsatt ikke om hvordan det høye sykefraværet vil påvirke flytrafikken til kvelden og morgendagen, men Løvstuhagen opplyser om at de vil ha en bedre oversikt mandag ettermiddag.

Oppfattes ikke som aksjon
Det er Oslo Lufthavn Gardermoen som er hardest rammet med hele 56 innstillinger så langt. Både innenlands- og utenlandsflyavganger er blitt berørt.

- Det er på innlandsflygingene vi har mest trafikk, men dette berører hele rutenettet, sier Løvstuhagen

Løvstuhagen sier at SAS Braathens ikke har vært i dialog med Norsk flygerforbund angående situasjonen. Han understreker at SAS Braatens ikke oppfatter dette som en aksjon, men som et enormt sykefravær.

Misfornøyde passasjerer
Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, sier til TV 2 Nettavisen at passasjerene til SAS Braathen virker som at de er misfornøyd med situasjonen.

- De jeg har snakket med synes at de har fått vite om kanselleringene svært sent. Det har vært kort varsel, men de blir jo da booket om til andre fly, sier Kobro.

Hele 50 SAS-piloter sykemeldte seg mandag morgen.

SAS-ledelsen og pilotene forhandler for tiden om en ny avtale. Verken Løvstuhagen eller Kobro vil knytte sykmeldingene direkte til forhandlingene.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken