Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Satser 20 milliarder kroner på noe ingen har gjort før

Verdens rikeste nordmann, John Fredriksen, satser 20 milliarder kroner i canadisk indianerreservat.

Sammen med en lokal indianerstammen og to Texas-milliardærer håper John Fredriksens rederi Golar LNG å bli den første som sender naturgass fra Nord-Amerika til Asia, der etterspørselen er mye høyere . Fredriksen er villig til å legge tre milliarder dollar på bordet, skriver Dagens Næringsliv (DN) og dn.no.

Mangemilliardæren gikk i fjor høst inn i Douglas Channel Lng, et av de minste gasseksport-prosjektene i byen Kitimat. De stortstilte utbyggingsplanene møter sterk motstand ettersom den omstridte oljen og gassen først fraktes i rør over karrige høyfjellssletter, skogkledde åser og der indianerne bor.

- Mye arbeid gjenstår. Dette er bare kun starten på en maraton, sier Fredriksens nære medarbeider, Tor Olav Trøim, til DN.

Dersom utbyggingen blir en realitet, kan det bli et av de største veddemålene Fredriksen-systemet har gjort de senere årene.

Fredriksens gassrederi Golar LNG har investert tre milliarder dollar i 13 nye skip. 11 av dem kan være tilgjengelige for å frakte gass fra Canada dersom prosjektet realiseres.

I tillegg kan Fredriksen, etter det DN erfarer, komme til å satse rundt én milliard dollar i selve eksportanlegget. I sum kan det altså dreie seg om tre milliarder dollar, hvorav én av dem er et rent veddemål.

Til sammenligning satset Fredriksen mellom fire og fem milliarder dollar «på spekk» da Seadrill - verdens mest veridfulle riggselskap - ble etablert.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken