Gå til sidens hovedinnhold

Satser knallhardt på solenergi

Obama vil påskynde overgangen til en ren energiøkonomi i USA, og investerer nesten to milliarder dollar i solenergi.

President Barack Obama sier lørdag at han ønsker å påskynde overgangen til ren energiøkonomi i USA. Dette som et ledd i å sikre at arbeidsplasser og industri for fremtiden slår rot i USA, skriver Voice of America.

Obama-administrasjonen vil nå investere nesten to milliarder dollar i to amerikanske solenergiselskaper; Abengoa Solar og Abound Solar Manufacturing.

Skaper tusenvis av arbeidsplasser
- Etter å ha sett på selskaper bygge ting og skape jobber i utlandet i flere år, er det gode nyheter at vi har tiltrukket et selskap til våre kyster som vil bygge og skape arbeidsplasser her i Amerika, sa Obama lørdag.

Det hvite hus uttaler at prosjektene vil skape mer enn 2000 arbeidsplasser gjennom konstruksjon og over 1500 faste jobber siden selskapene produserer millioner av solpaneler hvert år. I tillegg vil prosjektene generere nok ren energi til titusenvis av hjem, skriver AFP.

Bygger verdens største
Abengoa Solar skal bygge en av verdens største solenergifabrikker i Arizona, som vil trenge rundt 1600 konstruksjons-arbeidsplasser. Når fabrikken står klar vil dette anlegget gi god nok ren energi til å drive 70.000 boliger. Abound Solar Manufacturing vil bygge to nye fabrikker i Colorado og Indiana, skriver AFP.

- Dette er noe av det vi vil gjøre for å minske arbeidsledigheten, men sannheten er at skritt som dette vil likevel ikke erstatte alle de jobbene vi har mistet. Jeg vet at folk sliter, sa Obama.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken