Gå til sidens hovedinnhold

Satser knallhardt på solenergi

Obama vil påskynde overgangen til en ren energiøkonomi i USA, og investerer nesten to milliarder dollar i solenergi.

President Barack Obama sier lørdag at han ønsker å påskynde overgangen til ren energiøkonomi i USA. Dette som et ledd i å sikre at arbeidsplasser og industri for fremtiden slår rot i USA, skriver Voice of America.

Obama-administrasjonen vil nå investere nesten to milliarder dollar i to amerikanske solenergiselskaper; Abengoa Solar og Abound Solar Manufacturing.

Skaper tusenvis av arbeidsplasser
- Etter å ha sett på selskaper bygge ting og skape jobber i utlandet i flere år, er det gode nyheter at vi har tiltrukket et selskap til våre kyster som vil bygge og skape arbeidsplasser her i Amerika, sa Obama lørdag.

Det hvite hus uttaler at prosjektene vil skape mer enn 2000 arbeidsplasser gjennom konstruksjon og over 1500 faste jobber siden selskapene produserer millioner av solpaneler hvert år. I tillegg vil prosjektene generere nok ren energi til titusenvis av hjem, skriver AFP.

Bygger verdens største
Abengoa Solar skal bygge en av verdens største solenergifabrikker i Arizona, som vil trenge rundt 1600 konstruksjons-arbeidsplasser. Når fabrikken står klar vil dette anlegget gi god nok ren energi til å drive 70.000 boliger. Abound Solar Manufacturing vil bygge to nye fabrikker i Colorado og Indiana, skriver AFP.

- Dette er noe av det vi vil gjøre for å minske arbeidsledigheten, men sannheten er at skritt som dette vil likevel ikke erstatte alle de jobbene vi har mistet. Jeg vet at folk sliter, sa Obama.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken