Gå til sidens hovedinnhold

Satte fyr på seg selv da politiet skulle ransake boligen

Politiet hadde mistanke om at en kvinne i Oppegård hadde stjålet en mobiltelefon.

Politiet skulle onsdag i 13.45-tiden gjennomføre en ransaking på en privat adresse i Oppegård kommune.

- Da politiet kom inn i leiligheten, gikk kvinnen inn på badet, låste døren og tente på seg selv, sier politimesteren i Follo, Arne Jørgen Olafsen, til Nettavisen.

- Da patruljen ringte på hos kvinnen for å ransake boligen hennes, nektet hun å åpne døren. Oppegård kommune, som er eier av leiligheten, kom til stedet for å låse politiet inn hos kvinnen. Da hun fikk se politiet, hun forsvant ut på badet, forteller Olafsen.

Skulle lete etter stjålet mobiltelefon
- Politiet hadde fått en anmodning fra Stjørdal og Verdal tingrett, der de hadde besluttet ransaking på bakgrunn av en siktelse, der kvinnen skal ha stjålet en mobiltelefon, sier Olafsen.

Politimesteren sier patruljen på stedet gjorde det de kunne for å ta seg inn på badet og for å få slukket brannen, men kvinnen fikk likevel alvorlige skader.

- Kvinnen har ingen kriminell bakgrunn, men politiet kjenner til henne av andre årsaker. Men vi hadde ingen indikasjoner på at noe sånt som dette kunne skje, sier politimesteren.

Kritisk skadet
Kvinnen, som er i 40-årene, er kritisk skadet og ligger på Ullevål Universitetssykehus i Oslo. Hennes tilstand er ustabil.

- Kvinnen vil i morgen bli overført til Haukeland Universitetssykehus på brannskadeavdelingen, avslutter Olafsen.

Spesialenheten for politisaker er koblet inn og gjennomgår nå saken.