Gå til sidens hovedinnhold

Savner ikke Det hvite hus

Tidligere president Bill Clinton ankom Bergen tirsdag natt til stor glede for de fremmøtte.

Selv om ekspresidenten var forsinket og har sovet lite de siste døgnene, tok han seg god tid til de skuelystne som hadde tatt oppstilling foran Hotell Norge.

Clinton vekslet ord med flere av dem og håndhilste på et tjuetalls fremmøtte. Den tidligere presidenten tok seg også tid til en prat med TV 2, og benyttet anledningen til nok en gang å rose Norge.

- Norge er velorganisert
Clinton mener andre land har mye å lære av både innenriks- og utenrikspolitikken til Norge.

- Norge er et velorganisert land med et godt samfunn hvor folk samarbeider og har det bra sammen. Og landet er et ansvarlig medlem av verdenssamfunnet, sier Clinton til TV 2 Nyhetene.

Også under sitt foredrag i Tromsø fremhevet han Norge som et foregangsland på flere områder.

Savner ikke Det hvite hus
På spørsmål om Clinton av og til lengter tilbake til Det hvite hus for å kunne bruke posisjonen til å gjøre verden et bedre sted, svarte ekspresidenten at han har det travlere enn noensinne nå med veldedighetsarbeid, og at han koser seg med oppgavene.

Secret Service har et stort apparat på plass i Bergen, og sammen med norsk politi skal de vokte ekspresidenten de to neste dagene i Bergen og Oslo. Etter noen travle døgn skal Clinton koble av på tirsdagen før han holder foredrag for en fullsatt Grieghall i senere på kvelden.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien