Gå til sidens hovedinnhold

Savnet journalist ringte hjem

En australsk journalist som var fryktet kidnappet i Afghanistan, var torsdag i telefonkontakt både med moren og arbeidsgiveren, fjernsynsselskapet SBS.

Carmela Baranowska forsvant sammen med en afghansk medhjelper mellom byene Kandahar og Girishk, i et område der Taliban-geriljaen er aktive.

En mann som hevdet å representere Taliban opplyste onsdag at den australske dokumentarfilmskaperen ble holdt som gissel.

- Mine kolleger har fortalt meg at de holder en utenlandsk kvinne og en afghansk mann, men jeg vet ikke hvorvidt kvinnen er journalist eller ikke, sa Hamid Agha.

Uklar skjebne
Afghanske tjenestemenn bekreftet at Baranowska og hennes afghanske medhjelper var savnet i området, men kunne ikke bekrefte at hun ble holdt som gissel.

De korte telefonsamtalene hun hadde med moren og arbeidsgiveren ble ifølge en talsmann for det australske utenriksdepartementet brutt.

- Til tross for disse korte samtalene, er vi usikre på om hun er i sikkerhet, sier talsmannen.

- Men det foreligger på det nåværende tidspunkt ikke informasjon som bekrefter rapportene om en kidnapping, sier talsmannen.

Bomber og granater
Nyheten om Baranowskas forsvinning kom samtidig med meldinger om nye bombeattentat og kamphandlinger i Afghanistan onsdag.

Én ble drept og 26 såret da to bomber eksploderte i byen Jalalabad øst i landet, blant dem flere barn. En talsmann for Taliban avviste imidlertid at bevegelsen sto bak bombeeksplosjonen.

Antatte Taliban-krigere mistenkes derimot for å ha stått bak et angrep mot en lastebilkolonne i Dar-e-Noor-distriktet, 75 kilometer nordvest for Kandahar, onsdag.

Tolv afghanske sjåfører, som fraktet forsyninger til amerikanske styrker i området, ble tatt til fange av angriperne.

Amerikanske styrker drepte samtidig fire antatte Taliban-krigere under et angrep i Uruzgan-provinsen.

(©NTB-Reuters)

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp