Gå til sidens hovedinnhold

Savnet seiler funnet i hai

Skulle svømme tilbake til land etter motorstopp, men kom aldri fram.

Det var den 4. september det makabre funnet fant sted. En lokal bankmann var på havfiske utenfor Jaws Beach på Bahamas - der Haisommer ble filmet - da han fikk en 3,6 meter lang tigerhai på kroken, skriver Associated Press. Lite visste han om at det var mer enn en hai han fanget.

Inntakte kroppsdeler
Da amatørfiskeren skulle dra opp haien, skvatt det ut et intakt ben - fra kneet og ned - av haiens kjeft. Etter videre undersøkelser skulle det vise seg at haien hadde slukt opp et menneske. De fant et delvis fordøyd høyre ben, to avkuttede armer og en overkropp i to deler.

Nå tror myndighetene at de har funnet levningene etter den 43 år gamle sjømannen Judson Newton, som forsvant etter en båttur 29. august. Mannen ble identifisert ved hjelp av fingeravtrykk, men avventer resultatene av DNA-test for å fastslå endelig identitet.

Fikk motorporblemer
Newton dro ut på båttur sammen med fire andre venner da båten fikk problemer med motoren. Sammen med en av de andre fiskerne hoppet de to ut i vannet for å svømme tilbake til land. De kom aldri tilbake. Det ble gjennomført søk, men uten resultat. Politiet konkluderte med at de hadde druknet, men en av Newtons venner, Samuel Woodside (37) sier til AP at han er overrasket over dette.

- For meg har han har alltid vært en dyktig svømmer, sier Woodside.

Kommentarer til denne saken